Ilta Sanoma

Julkaistu:

Italia
Matkailijoiden suosimalla saarella hiekan, pikkukivien tai simpukankuorien vieminen matkamuistoksi johtaa tuntuvaan rangaistukseen.
Italian länsipuolella sijaitsevalla Sardinian saarella ei kannata ryhtyä hiekkavarkaisiin, sillä viattomalta tuntuvasta rikoksesta voi rapsahtaa tuntuva rangaistus. Moni saaren kauniiseen luontoon ihastunut matkailija saattaa haluta ottaa matkapuistoksi purkillisen hiekkaa, mutta tätä nykyä hiekkavarasta voi kohdata lentokentällä 500-3?000 euron sakko, uutisoi CNN. Samankaltainen rangaistus uhkaa myös simpukka- ja kivivarkaita.

Napolilaislähtöinen Isossa-Britanniassa asuva turisti sai tällä viikolla yli 1?000 euron sakon, kun viranomaiset huomasivat hänen varastaneen hiekkaa Olbian kaupunkia lähellä sijaitsevalta rannalta, kertoo paikallinen L'Unione Sarda -lehti.

Saksan Italian suurlähetystö on vastikään julkaissut Facebookissa varoituksen siitä, että hiekkaa ei saa viedä Sardinian rannoilta.

Myös näkyvät varoituskyltit saaren rannoilla kertovat samasta kiellosta. Yleensä hiekkavarkaat jäävät kiinni viimeistään lentokentällä, missä turvatarkastuksen läpivalaisu paljastaa laukkuun sullotut luonnonaarteet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Jos tulet lomalle Sardiniaan, muista ottaa kuvia, tarkkaile upeaa luontoa, kuuntele luonnon ääniä ja haistele sen tuoksua, pidä muistot mielessäsi, mutta älä vie luontoa mukanasi, koska se ei kuulu sinulle, vaan kaikille, paikallisviranomainen sanoo CNN:n mukaan.

Luonnonsuojelu on erityisen tärkeää saarella, jonka luonto joutuu vuosittain koville massaturismin kourissa.
Ilta Sanoma
11. elokuuta 2018 1:44:15 Categories: Ilta Sanoma Matkat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.