Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

Jalkapallo
Filip Valencic on siirtymässä Stabäkiin.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan HJK ja Norjan pääsarjaseura Stabäk ovat sopineet tähtipelaaja Filip Valencicin kauppaamisesta. Siirto ei ole vielä lopullisesti maalissa, mutta sikäli kun viime hetken komplikaatioita ei ilmesty, paperityöt on määrä saattaa pian maaliin.

Valencic saapui Suomeen ja PS Kemiin kesällä 2016. Läpimurto jäi loppukauden aikana tekemättä, mutta sisuuntunut slovenialainen oli kemiläisten tähti alkukaudesta 2017. Se poiki siirron kesken kauden HJK:hon. Klubi maksoi tuolloin IS:n tietojen mukaan 30?000 euroa.

Valencic oli välitön hitti Helsingissä. Kemissä tehdyn kahdeksan liigamaalin päälle syntyi seitsemän loppukauden aikana liigassa, ja slovenialainen valittiin Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. HJK:n kausi huipentui Suomen mestaruuteen.

Kuluva kausi alkoi tehokkaasti, mutta Valencic ajautui vaikeuksiin kauden edetessä. Hän aiheutti kohun kieltäydyttyään palaamasta tauon jälkeen kentälle ottelussa KuPSia vastaan. Asia sovittiin, mutta heinäkuussa ongelmat alkoivat uudelleen ja Valencic on ollut hyllyllä Vikinguria vastaan pelatun europelin jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HJK on etsinyt Valencicille ainakin parin viikon ajan ostajaa, ja halukkaita oli useita. Viimeaikaisista ongelmista huolimatta HJK on tekemässä sievoisen voiton pelaajalla, joka osoittautui nurmella yhdeksi Veikkausliigan parhaista pelaajista. Tarkkaa siirtosummaa ei ole tiedossa, mutta IS:n tietojen mukaan jos ja kun kauppa toteutuu, kyseessä on kuusinumeroinen summa.

Stabäk on Norjan pääsarjassa sijalla 14, karsijan paikalla. Se on kerännyt 17 ottelusta 14 pistettä ja taistelee putoamista vastaan. Maalinteko on erityisesti ollut joukkueelle pulma, sillä osumia on syntynyt alkukaudella vain 17. Siihen Valencic on oiva apu.

HJK ei ole halunnut kommentoida asiaa.
Ilta Sanoma
9. elokuuta 2018 16:10:28 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.