Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina kolme ottelua. IS nostaa kello 17 alkavista peleistä esiin kolme keskeistä pointtia.

1) Jättääkö PS Kemi jumbosijan taakseen?

Viime viikon suurimmasta tuloksellisesta yllätyksestä Veikkausliigassa vastasi PS Kemi, joka kukisti KuPSin kotonaan 3-2. Marek Kaljumäe viimeisteli kemiläisiltä kaksi osumaa ja KuPS yhden erikoisen oman maalin. Voitto oli joukkueelle ensimmäinen päävalmentaja David Hannahin alaisuudessa.

Tänään Kemi yrittää toistamiseen yllätystä, kun se pelaa altavastaajana vieraissa FC Lahtea vastaan. Lahtelaisten maalia vartioi Oskari Forsman, joka siirtyi vajaa kuukausi sitten "Mustiin Kuhnureihin" Kemistä siirtokorvauksella.

Jos Kemi ottaa tänään voiton, se voi nousta ylös liigan jumbosijalta, ellei sitten sijan ylempänä oleva TPS kukista KuPSia samanaikaisesti Kuopiossa.

2) Koituvatko Hongan vaparit taas Ilveksen turmaksi?

Kun Honka ja Ilves kohtasivat edellisen kerran tällä kaudella, isäntäjoukkue Honka mässäili erikoistilannemaaleilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lucas Kaufmann ja Javi Hervas tekivät molemmat maalin Mika Hilanderin selän taakse vapaapotkusta. Pelin viimeinen osuma, Hongan 4-1-maali, tuli rangaistuspotkusta, jonka Borjas Martin pisti sisään.

Kaufmannin ja Hervaksen vaparitaitojen lisäksi tämän illan isäntäjoukkue Ilves saa olla hereillä myös Hongan hirmuvireisen hyökkääjän Macoumba Kandjin kanssa. Kymmenen liigaosumaa viimeistellyt, torstaina 33 vuotta täyttänyt Kandji valittiin kesä -ja heinäkuussa Veikkausliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Hongan puolustukselle on sen sijaan haaste saada tamperelaisten väkivahva kamerunilaishyökkääjä Marius Noubissi kuriin. 21-vuotias kärki on tehnyt maalin kolmessa pelissä putkeen. Viime pelissä hän teki kaksi rysää Ilveksen ottaessa 3-1-vierasvoiton TPS:stä.

3) KuPSilta odotetaan ryhtiliikettä kotikentällä

Kuopion Palloseuran edellisestä voitosta on vierähtänyt jo kuukauden päivät. Neljästä viime pelistä, joista kaksi oli Euroopan liigan karsintaotteluita, on kertynyt vain yksi tasapeli ja lopuista tullut kuokkaan.

Kahden sarjapelin pituisessa tappioputkessa paineleva keltapaitajoukkue on kokenut muutoksia ryhmässään. Keskikentälle saatiin yllättäen huippuvahvistus, kun kokenut ghanalainen Reuben Ayarna siirtyi Savoon SJK:sta. Heinäkuun alussa hankittu brasilialaishyökkääjä Lucas Rangell teki viime pelissä PS Kemiä vastaan kaksi maalia ja osoitti vaarallisuutensa.

Etenkin Kemissä pelattu ottelu jätti päävalmentaja Jani Honkavaaralle mietittävää. Kotijoukkueella oli onneakin mukana, mutta se ei juuri poista sitä tosiasiaa, ettei KuPS pelannut totutulla tasollaan. Nyt etenkin puolustuspeli halutaan palauttaa tiukemmaksi.

Pelaajamateriaaliin perustuen KuPSin pitäisi pystyä voittamaan Savon Sanomat Areenalla vieraileva TPS. Niin toki piti viimeksikin, mutta silti päädyttiin maalittomaan tulokseen Kupittaalla. KuPS sai kiittää tuosta pisteestä maalivahtiaan Otso Virtasta, joka torjui rangaistuspotkun viime hetkillä.
Ilta Sanoma
5. elokuuta 2018 11:29:00 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.