Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK ja RoPS tehtailivat upeita maaleja Helsingissä.

HJK-RoPS 2-2 (1-0)

Helsingissä pelatun kärkikamppailun avauspuolisko oli varsin tasainen. RoPS:sta lähimpänä maalintekoa oli Lucas Lingman, mutta hänen kierteisen vapaapotkun torjui hienosti HJK:n maalilla pelannut Maksim Rudakov.

Aivan avauspuoliajan viimeisillä minuuteilla HJK:n Sebastian Dahlström laukoi tulisesti vasemmalla jalallaan pallon RoPS:n maalin takayläkulmaan ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maali oli 21-vuotiaalle keskikenttäpelaajalle tämän kauden ensimmäinen.


Toisen puoliajan alussa Rovaniemeltä Helsinkiin saapuneet RoPSin kannattajat saivat aihetta juhlaan, kun joukkueen nigerialaispelaaja Taye Taiwo laukoi pallon upeasti vapaapotkusta takayläkulmaan. Maali oli Taiwolle kauden ensimmäinen.


Rovaniemeläiskannattajat räjähtivät toisen kerran huutoon, kun RoPSin uusi hankinta Vahid Hambo onnistui 81. peliminuutilla maalinteossa ja vei vierasjoukkueen 2-1-johtoon.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HJK tuli kuitenkin tasoihin 89. peliminuutilla, kun joukkueen brassikärki Joao Klauss teki kauden 14. maalinsa varmalla viimeistelyllään. Samalla Klauss nousi Veikkausliigan maalintekijäpörssin kärkisijalle.


Enempää osumia ei ottelussa nähty, joten joukkueet tasasivat pisteet lukemin 2-2.

FC Inter- IFK Mariehamn 3-0 (1-0)

Turussa IFK Mariehamn pyrki kasvattamaan eroaan putoamisviivaan. Ottelun alku oli ahvenanmaalaisille kuitenkin murheellinen, sillä jo kuudennella peliminuutilla Benjamin Källman vei Interin 1-0-johtoon.


Avauspuoliajalla IFK oli kuitenkin lähempänä maalintekoa, kuin Inter. Robin Sid, Aleksei Kangaskolkka sekä Keaton Isaksson tärisyttivät vuorollaan Interin maalin ylärimaa, mutta maaliin asti pallo ei kuitenkaan tietään löytänyt.

Toisella puoliajalla Inter lisäsi johtoaan kahteen maaliin, kun Källman onnistui toistamiseen maalinteossa.


Källman kruunasi iltansa hattutemppuun, kun 20-vuotias hyökkääjä onnistui kolmannen kerran maalinteossa 86. peliminuutilla. Maalit olivat Källmanille kauden kuudes, seitsemäs ja kahdeksas.

Osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten Inter otti voiton lukemin 3-0. Voitto oli Interille neljäs peräkkäinen ja turkulaisseura tiivisti keskikastia ennestään.
Ilta Sanoma
4. elokuuta 2018 22:02:53 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.