Ilta Sanoma

Julkaistu:

rikos
Haagissa päämajaa pitävä Euroopan poliisivirasto Europol julkisti torstaina ensimmäiset "keräilykorttinsa" etsityimmistä rikollisista.
Euroopan poliisivirasto Europol ja eurooppalainen poliisien verkosto ENFAST aloittivat torstaina pelikampanjan, jonka avulla viranomaiset toivovat pääsevänsä Euroopan etsityimpien rikollisten jäljelle.

Samaan aikaan kun jalkapallon MM-kisojen finaali lähestyy, on Europol kerännyt oman "unelmajoukkueen" Euroopan etsityimmistä rikollisista. Torstaina Europolin nettisivuilla avattiin European most wanted cup -sarja, jossa on muokattu jalkapallon keräilykorteiksi 25 etsityn rikollisen tiedot.

Yksi heistä edustaa Suomea.

Torstain ensimmäinen salakoodi #RedCardUROut paljasti kolmen etsintäkuulutettujen tiedot. Heistä yksi on Suomessa etsintäkuulutettu Mike Soldier.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös nimellä Allan Mertsi Isberg tunnettu 33-vuotias Mike Soldier on etsintäkuulutettu rangaistuksen täytäntöönpanoa varten. Häntä odottaa 3 vuoden ja 8,5 kuukauden vankilatuomio laittomien huumausaineiden ja psykotrooppisten aineiden kaupasta.

Hänet on tuomittu muun muassa seuraavista rikoksista: törkeä huumausainerikos, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ampuma-aserikos ja rattijuopumus.

Etsintäkuulutettu on 179 cm pitkä ja ruskeasilmäinen.

Rikoskomisario Ritva Santtila keskusrikospoliisista kertoo, että tänä vuonna Europolin kampanja on jalkapallon MM-kisojen inspiroima.

-?Jokainen maa valitsi ainakin yhden rikollisen. Suomen poliisi on ilmoittanut Mike Soldierin.


-?Poliisi valitsi Soldierin tuomion pituuden ja rikoksen laadun perusteella. Aina toivotaan, että saadaan tuomiot täytäntöönpanoon.

Europolin etsityimpien listalla on muitakin suomalaisia rikollisia, joita etsitään epäiltynä murhasta ja törkeistä petoksista.

Jalkapalloa ja postikortteja

Europolin pelissä pitää täydentää jalkapallokenttä 25 pelikortilla, jossa kussakin on Euroopan vaarallisimman etsintäkuulutetun kuva.

Kortit avautuvat syöttämällä koodeja, joita Europol jakaa viikonlopun aikana sosiaalisessa mediassaan.

Tarkoitus on levittää tietoa etsintäkuulutetuista rikollisista ja tavoittaa heidät.
Viime vuonna 23 Euroopan maata osallistuivat humoristisilla postikorteilla, joissa oli kuvattuna Euroopan maiden kuuluisimpia kohteita, joissa etsintäkuulutettujen epäillään tehneen rikoksia.

Suomi oli mukana joulupukkiaiheisella kortilla, joka oli osoitettu törkeistä petoksista ja väärennöksistä epäillylle suomalaiselle.

Hän jäi kiinni Pariisissa helmikuussa yleisövihjeiden ansioita.

-?Jalkapallopeli voi olla toimiva idea. Se koskee kaikkia maita, eikä siinä voi loukkaantua, kommentoi Santtila.

ENFAST-projektissa pyritään lisäämään turvallisuutta Euroopan unionissa tehostamalla kansainvälisesti etsittyjen rikollisten jäljittämistä ja pidättämistä.

Ilta Sanoma
13. heinäkuuta 2018 2:15:58 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.