Ilta Sanoma

Julkaistu:

Euroopan liiga
Perinteisen tamperelaisseuran euro-ottelu keräsi katsomoon vaivaiset 1511 katsojaa.
Ilves avasi Euroopan liigan karsinnat 0-1-kotitappiolla bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan. Ottelu oli Ilveksen ensimmäinen eurokentillä sitten vuoden 1991.

Tasaisen avausjakson jälkeen Ilves otti pallonhallinnan itselleen toisella puoliajalla. Se ei kuitenkaan onnistunut muutamista tekopaikoista huolimatta maalinteossa, ja vieraiden Momchil Tsvetanov tuikkasi ottelun ainoaksi jääneen osuman nopean vastahyökkäyksen päätteeksi 80. peliminuutilla.

-?Totta kai tappio ja päästetty vierasmaali harmittavat. Pelillisesti tämä oli kuitenkin ihan hyvä esitys. Monille meidän pelaajille tämä oli ensimmäinen euro-ottelu, siihen nähden ihan miehekästä tekemistä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi.

-?Kaksinkamppailuvoimassa oli veikkausliigapeleihin verrattuna aivan valtava ero. Se tuotti varsinkin alussa muutamille meidän pelaajista vaikeuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varsinaisesta kotipelistä ei kuitenkaan voitu Ilveksen kohdalla puhua, sillä tamperelaisseura joutui viemään kotiottelunsa Helsingin Töölön jalkapallostadionille. Ilveksen kotipyhättö Tammela ei täytä Uefan kriteerejä, ja Ratinan stadion on parhaillaan nuorten MM-yleisurheilun käytössä.

-?Emme ole täällä hirveästi pelanneet, mutta en mene sen taakse. Harmittaa kuitenkin tamperelaisten futisihmisten puolesta. Täysi Tammela tai vähän enemmän väkeä Ratinassa, niin olisimme tarjonneet heille sen nautinnon.

Helsingin Töölöön ottelua oli saapunut seuraamaan vaivaiset 1?511 katsojaa. Tunnelman lisäksi se rokotti rajusti myös Ilveksen pääsylipputuloja.

Viime kaudella Ilveksen yleisökeskiarvo oli lähes 3?500.

-?Yleisö tuki meitä varsinkin viime kaudella, ja olisimme halunneet antaa se palkinto heille. Kiitos kuitenkin niille, jotka jaksoivat tulla tänne, Wiss totesi.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi torstaina Bulgarian pääkaupungissa.

-?Luulen, että he tulevat todella lujaa päälle heti ottelun alussa ja haluavat tappaa sen pelin. Meidän pitää olla kärsivällisiä ja puolustaa syvällä. Emme voi avata peliämme, kuten emme avanneet tänäänkään hirveästi edes avausmaalin jälkeen.

Jatkoon menevä joukkue kohtaa seuraavalla kierroksella kroatialaisen Hajduk Splitin.
Ilta Sanoma
13. heinäkuuta 2018 1:12:48 Categories: Eurosarjat Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.