MTV

Venäläisten hampaisiin joutunut Kroatia-peluri pahoitteli kohukommenttiaan - "Tein virheen"

MTV - logo MTV 12/07/2018 16:43:14 Tuomas Hämäläinen
Domagoj Vida. © REUTERS/Maxim ShemetovDomagoj Vida.

Kroatian jalkapallomaajoukkueen puolustaja Domagoj Vida joutui MM-kisoissa venäläisyleisön hampaisiin juhlittuaan aiemmin puolivälierävoittoa poliittisesti kiistellyllä tavalla. Vida on nyt pyytänyt kohua herättänyttä Ukraina-kommenttiaan anteeksi.

Herkuttele videolta huippuhetket Kroatia-Englanti-välierästä.

LUE MYÖS: "Pelaisin finaalin vaikka ilman jalkaa" - kroatialaistähti paljastaa kärsineensä järkyttävästä kuumeesta

Vida juhli viime lauantaina puolivälierävoittoa Venäjästä apuvalmentaja Ognjen Vukojevicin kanssa huutamalla iskulauseen "kunnia Ukrainalle". Kaksikko perusteli tekoaan sillä, että kumpikin oli urallaan pelannut Dinamo Kiovan väreissä.

Teko koettiin kuitenkin poliittissävytteiseksi Venäjän tuettua Itä-Ukrainan separatisteja vuonna 2014 alkaneessa Ukrainan sodassa.

Vukojevic sai vajaan 13 000 euron sakot, ja Kroatian jalkapalloliitto päätti irtisanoa hänet kaksi päivää ennen MM-välierää. Vida selvisi Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan antamalla varoituksella, mutta sai lisäksi osansa Kroatian ja Englannin välieräottelua seuranneelta venäläiseltä yleisöltä: katsomosta kuului pelin aikana voimakasta buuausta ja vihellystä joka kerta, kun Vida koski palloon. 

Vida nosti kätensä pystyyn esittämällä nöyrät pahoittelunsa voitokkaan Englanti-pelin jälkeen.

- Tiedän, että tein virheen. Haluaisin pyytää uudestaan anteeksi venäläisiltä, Vida sanoi venäläisen Rossija 24:n tv-haastattelussa.

- Olen pahoillani. Tämä on elämää. Täytyy oppia virheistään, Vida lisäili.

LUE MYÖS: Kroatia-luotsi fanina vuoden 1998 MM-kisoissa, johdatti nyt joukkonsa finaaliin - "Ehkä tällä on historiallinen merkitys

Vida oli aiemmin puolustellut Ukraina-sanomisiaan Kroatian jalkapalloliiton julkaisemassa tiedotteessa.

- Tarkoituksemme ei ollut loukata ketään. Toivon vilpittömästi, että tätä viestiä ei käsitetä muuten kuin kiitokseksi ystävillemme Ukrainassa heidän tuestaan, Vidan viesti muotoiltiin.

Kroatia kohtaa sunnuntaina MM-kisojen loppuottelussa Ranskan.

12. heinäkuuta 2018 19:43:14 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.