MTV

Tällainen on Putinin käyttämä Kortezh-limusiini - autosaattue harjoitteli Helsingin keskustassa tapaamista varten?

MTV - logo MTV 12/07/2018 16:27:39 Janne Puumalainen
© Toimittanut MTV

Toimittaja ja autoasiantuntija Jussi Halli bongasi tänään Helsingin keskustassa mustien autojen saattuen, joka koostuu Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustusmalliston ajoneuvoista. Venäjän kilvissä olleet autot rullasivat pitkin Unioninkatua.

Videolla Jussi Hallin ottamat kuvat Helsingin keskustasta.

Hallin bongaama saattue koostui neljästä limusiinista ja kahdesta katumaasturista.

- Äänestä autofani pystyi päättelemään, että kyseessä oli V8-moottorisia malleja V12-moottoristen sijaan, Halli arvioi.

Autonkuljettajat ilmeisesti harjoittelivat Helsingin kaduilla ajamista, Halli veikkailee. Presidentti Putin tapaa yhdysvaltalaisen virkaveljensä Donald Trumpin Helsingissä ensi maanantaina.

Ei vielä levityksessä

Autot kuuluvat Kortezh-mallistoon, jonka tuotoksia nähtiin ensi kertaa Putinin virkaanastujaisissa tänä keväänä. Tuolloin presidentti liikkui limusiinimallilla, jonka virallinen nimi on Aurus Senat. Tätä mallia näkyi myös Unioninkadulla bogatussa saattueessa.

Kortezh-sarjan on toteuttanut venäläinen tutkimuslaitos NAMI. Toistaiseksi sarjan malleja on käytössä vain Venäjän valtionjohdolla, mutta niiden siviiliversioiden julkistusta odotetaan tänä vuonna. Siviiliversiot ovat riisutumpia malleja.

Venäläinen autovalmistaja Sollers pyrkii luksusmallistolla etenkin Aasian markkinoille. Venäjällä autoja tulee aikanaan myös alueellisten johtohenkilöiden ja ministerien käyttöön.

Yksityiskohdista on hiiskuttu vähän. Autojen muotokielestä on pääteltävissä vaikutteet Rolls Roycen luksumalleista ja moottoria venäläiset ovat kehitelleet yhteistyössä Porschen kanssa.

Trumpin Cadillacia ei vielä näy

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin virka-auto tunnetaan lempinimellä "The Beast" eli Peto. Sen varustelusta tiedetään enemmän kuin venäläisen virkaveljensä menopelin.

Salaisen palvelun agentin kuljettamassa Beastissa on muun muassa yli 10 senttimerin panssaroinnit, palonsammutusjärjestelmä ja lisähappea kaasuiskujen varalta. Myös bensatankki on erikoisvalmistettu, eikä sen pitäisi räjähtää edes suorasta osumasta.

Cadillacin erikoisvalmisteinen auto ei jäljittele mitään yleisessä levityksessä olevaa automallia, mutta siihen on yhdistetty elementtejä ainakin Chevrolet Kodiakista ja Cadillac Escaladesta.


12. heinäkuuta 2018 19:27:39 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.