NHL Suomi

Huhhuh! NHL:n sensaatiotulokkaan pelaajaura oli päättyä dramaattisesti: "En kyennyt liikuttamaan jalkaani"

NHL Suomi - logo NHL Suomi 12/07/2018 16:35:29 Toimitus
© Toimittanut Tiedotekuva

NHL-uran päättyminen voi tapahtua parissa sekunnissa. Vancouver Canucksin tulokashyökkääjä Brock Boeserin tapauksessa kyse oli senteistä, kun 21-vuotias laitahyökkääjä ajautui selkä edellä Canucksin vaihtoluukun reunaan 6. maaliskuuta.

Ennen tälliä Boeserin kausi oli sujunut sensaatiomaisen hyvin. Nuorukainen oli pelannut 66 ottelua, joissa hän kirjautti komeat 29 maalia ja yhteensä 55 tehopistettä. Taistelu parhaan tulokaspelaajan tittelistä käytiin käytännössä hänen ja New York Islandersin Mathew Barzalin välillä. Ikävä loukkaantuminen päätti kuitenkin Boeserin kauden, mutta huoli omasta terveydestä oli sitäkin suurempi.

- Mielessäni liikkui paljon asioita sen jälkeen, kun tipahdin jään pintaan. Iskin myös pääni, joten näin samalla tähtien vilisevän. Aluksi en kyennyt liikuttamaan vasenta jalkaani, joten makasin vain liikkumatta, koska en tiennyt mihin minulla sattuu. Rehellisesti sanottuna en edes tiedä, sattuiko selkääni edes juuri sillä hetkellä, Boeser muisteli torstaina Sportsnetin haastattelussa.

- Sitten menin hieman paniikkiin, joten käännyin ympäri. En tiennyt, olinko loukkaantunut, mutta minun oli käännyttävä selälleni tai muuten olisin saanut paniikkikohtauksen. Makasin paikallani, jonka jälkeen aloin tuntemaan kipua. En ole luultavasti eläissäni kokenut yhtä voimakasta kipua.

- Isäni sanoi minulle aina, että jos en ole todella pahasti loukkaantunut, minun on parempi nousta ylös. Ajattelin, että olen maannut tässä jo tarpeeksi pitkään. Sanoin huoltajille, että vievät minut pukuhuoneeseen. Tuntui todella kivuliaalta riisua ja leikata varusteita pois päältä. Se ei ollut lainkaan kivaa. Sitten he kiinnittivät minulle tuen ja kuljettivat ambulanssiin.

Jenkkihyökkääjä lisäsi, että joukkukaverit Michael Del Zotto, Chris Tanev ja Troy Stecher tulivat vierailemaan sairaalassa, jossa he viettivät hänen kanssaan koko yön.

Boeserilla todettiin murtuma neljännen lannenikaman poikkihaarakkeessa.

- Ensimmäisten 4-5 päivän aikana en kyennyt kävelemään juuri muualle kuin vessaan. Olen todella onnekas, ettei tässä käynyt lopulta tämän pahemmin, Boeser huokaisi.

Lue myös: Kurkistus historiaan: Hintelästä nuorukaisesta NHL-legendaksi - varattiin vasta draftin 15. kierroksella!


12. heinäkuuta 2018 19:35:29 Categories: NHL Suomi

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.