Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, jossa SJK saa vieraakseen sarjataulukon kakkosen RoPS:n. IS nostaa ottelusta esille kolme olennaista pointtia.

1) Mikä on FC Lahti -voiton vaikutus SJK:n otteisiin?

SJK on saamassa viimein juonen päästä kiinni Alexei Eremenko sr:n alaisuudessa. Kolmea perättäistä tappiota seurasi ensin vierastasapeli KuPS:aa vastaan ja viimeksi vapauttava 1-0-kotivoitto FC Lahdesta.

Ottelutapahtumiin nähden SJK voi olla hyvinkin tyytyväinen FC Lahden kaatumiseen, joten mistään yhtäkkisestä pelin loksahtamisesta raiteilleen ei kannata puhua. Voiton henkinen merkitys sen sijaan voi olla todella suuri. Jos tietynlaisen henkisen lukon laukeaminen saadaan kanavoitua oikein Seinäjoella, RoPS voi olla myös vaikeuksissa.

SJK:lle ehkä onneksikin tämäkin ottelu pelataan kotona, sillä alisuorittamisesta huolimatta SJK on nimenomaan kotiotteluissaan väläytellyt. FC Lahden lisäksi myös vaikeasti kaadettavissa ollut FC Honka on joutunut poistumaan OmaSP Stadionilta pisteittä.

2) RoPS:lla vahva vierassaldo

RoPS on kuluvalla kaudella ollut HJK:n ohella selkeästi vahvin vierasjoukkue. Jos joskus takavuosina RoPS eli pitkälti kotiotteluidensa varassa, tällä kaudella pisteitä on ropissut tasaista tahtia myös matkaotteluista.

RoPS kärsi Ilveksen vieraana toukokuussa 0-1-tappion, mutta tuo on edelleen ainoa merkintä vierastappiosarakkeessa ja takana on nyt viisi perättäistä vierasottelua ilman tappiota. Pelkästään puolustamalla RoPS ei pisteitä vieraissakaan napsi. Sekä FC Interin että IFK Mariehamnin vieraana RoPS on paukuttanut kolme maalia ja osumitta joukkue on jäänyt vain kolmessa kauden yhdeksästä matkaottelustaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikkineenkin RoPS:n vire on pysynyt vahvana, sillä tappioton putki on tällä hetkellä kuuden ottelun mittainen - neljä voittoa ja kaksi tasapeliä.

3) SJK voi ammentaa uskoa viime kaudesta

SJK ja RoPS eivät ole kuluvalla kaudella vielä kohdanneet, joten taustaa täytyy hakea viime kauden kohtaamisista, jotka ovat rovaniemeläisittäin katsonut melkoisen korutonta kertomaa.

Kauden 2017 kolmesta kohtaamisesta Veikkausliigassa SJK vei nimiinsä kaikki. Kahdesti lukemat olivat selkeät 3-0 ja kerran SJK voitti maalein 2-1. Lisäksi Suomen Cupissa SJK passitti matkalla finaaliin RoPS:n laulukuoron puolelle.

Liikaa painoa viime kauden tuloksille ei kuitenkaan kannata laskea, sillä kumpikin joukkue on nyt uudessa komennossa - SJK on puolentoista kauden aikana ehtinyt jo vaihtaa valmentajaa useammankin kerran ja RoPS:ssa puolestaan Toni Koskela otti vetovastuun täksi kaudeksi.

RoPS:n edellisestä voitosta Seinäjoella on kuitenkin ehtinyt vierähtää jo yli kolme vuotta. 7.6.2015 lukemat olivat 0-1 Mika Mäkitalon iskettyä ottelun ainoan maalin jo kahdeksannella peliminuutilla.
Ilta Sanoma
9. heinäkuuta 2018 10:29:00 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.