Ilta Sanoma

Julkaistu:

Lauri Salovaara sai miljoonan kasaan, vaikka uupuminen oli lähellä monta kertaa.
Oulujoen törmällä istuu tyytyväinen ja levollinen mies. Yrittäjä Lauri Salovaaran 500 päivän matka miljonääriksi on saateltu loppuun.

Takana on raskas vuosi ylä- ja alamäkineen. Seuraavaksi 40 vuotta täyttävä mies aikoo olla offline-paikoissa, joissa kännykkä ja sähköposti eivät toimi.

Miljonääriprojektin loppusaldoksi on merkitty 1?134?600 euroa. Se koostuu osuuksista yrityksiin, joille Salovaara tarjosi osaamistaan.

500 päivän huippuhetkiksi Salovaara listaa projektinsa aloituksen helmikuussa 2017, yhteistyösopimusten sorvaamisen yritysten kanssa sekä ihmisten yhteydenotot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Lopetuskin on tietysti huippuhetki, kohta ei ole kalenteri täynnä kaikenlaisia menoja ja palavereita, Salovaara luettelee ilmeisen tyytyväisenä.

Pahimmat hetket 500 päivän aikana ajoittuvat vuosien 2017 ja 2018 vaihteeseen sekä huhtikuuhun 2018. Oman jaksamisen rajat olivat lähellä, ja miljonääriprojekti oli vähällä loppua ennen aikojaan.

Huono hetki tuli eteen myös syksyllä 2017, kun Salovaara ajoi hurjaa ylinopeutta Turun suunnalla ja ajokieltoa pamahti päälle kaksi kuukautta.

Lue myös: Lauri Salovaaralla on 8 päivää aikaa takoa miljoona euroa - kertoo nyt, mistä on joutunut tinkimään

Salovaara sanoo olevansa valon ja värin ihminen. Hän tarvitsee aurinkoa, joten talvet ovat vaikeita. Miljonäärinä hän aikookin viettää osan talvesta ulkomailla.

-?En ole pimeän ihminen. Ahdistus syvenee kaamoksessa. Rintaan koskee, ahdistaa ja puristaa. Ostin nitrojakin valmiiksi, mutta en ole käyttänyt niitä, hän kertaa viime talven tapahtumia.

Miljonääriksi 500 päivässä -projekti alkoi rivakasti helmikuussa 2017. Mukaan valikoitui kahdeksan yritystä, joiden kesken Lauri alkoi jakaa aikaansa. Siinä sivussa hän teki omia töitään ja remontoi Oulun Lapinkankaalta ostamaansa vanhaa tilaa.

Riittämättömyyden tunne alkoi kasvaa syksyn pimetessä. Joulun jälkeen pimeys oli ottaa voiton. Salovaara sanoo selvinneensä huonoista ajoista läheisien ja projektin tukijoukkojen avulla.

Yksi tärkeä tukija on ollut veli, ex-kansanedustaja ja radioääni Pertti Salovaara, jonka omat kokemukset burnoutista ja masennuksesta olivat suurena apuna.

-?Pertti on ollut kaikessa tukena, erityisesti alamäissä, koska itse paljon kokeneena on osannut auttaa oikealla tavalla. Kerrankin jouduin äkkinäisesti juontamaan paneelia, jonka aiheena oli sote. Soitin kauhuissani Pertille, ja hän selitti yhden pitkän punaviinilasillisen aikana soten keskeisimmät asiat. Lupasin tarjota hänelle siitä hyvästä kunnon pihviaterian, Lauri selvittää veljesten välistä yya-sopimusta.

Salovaaran projekti on saanut koko 500 päivän aikana runsaasti huomiota. Miljonääriksi haluava mies on kiinnostava, ja Salovaara osaa julkisuuspelin. Myönteisen julkisuuden vastapainoksi on eteen tullut myös negatiivisuutta, jolle hän ei halua antaa valtaa.

-?Negatiiviset nillittäjät ovat nostaneet päätään loppuvaiheessa, mutta en välitä niistä pätkääkään. Rakentava kritiikki on parasta mitä voi saada, sen otan vastaan. Jos antaisin muiden ihmisten vaikuttaa siihen miten elän, tästä ei tulisi mitään, hän sanoo.

Lue myös: Lauri Salovaara tähtää miljonääriksi 500 päivässä: 4 syytä, miksi hän voi ehdottomasti onnistua

Miljonäärimatkan aikana Salovaara on huomannut, että oma hyvinvointi on tärkeää. Viime joulukuussa hän ryhtyi kasvissyöjäksi eettisistä syistä. Alkoholiakin kuluu entistä vähemmän.

Kavereiden mielestä kyseessä on keski-iän kriisi. 40 vuotta täyttävä mies yrittää päteä. Salovaara sanoo rehellisesti, että voihan se niinkin olla.

-?Onko mulla keski-iän kriisi? No on! Ostin moottoripyörän pari vuotta sitten ja sain nahkaiset MC Illan Isäntä -liivit!

Uusia projekteja tekevällä miehellä ei ole vielä mielessä.

-?Jos aloittaisin uuden projektin, se keskittyisi humaaneihin arvoihin, perheeseen ja ystäviin. Vaikka menestyisi taloudellisesti eikä olisi ketään ympärillä, se ei kannattaisi. Jos pitää valita läheiset tai raha, niin valinta on päivänselvää.
Ilta Sanoma
9. heinäkuuta 2018 9:45:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.