Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Honka oli edellisen kerran hävinnyt kotinurmellaan elokuussa 2014.
Vaasan Palloseura päätti Hongan pitkän tappiottomien kotiottelujen sarjan Espoossa sunnuntaina. VPS haki 1-0-voiton Tapiolan jalkapallostadionilta. Ainoan maalin teki brasilialainen hyökkääjä Douglas Cae.

Tapiolassa kohtasi kaksi joukkuetta, jotka osasivat tehokkaasti nollata toistensa vahvuudet. Jos VPS halusi avata lyhyellä alhaalta, olivat Hongan pelaajat herhiläisenä prässäämässä, jotta vaasalaiset joutuisivat epämukavuusalueelle, ja toisin päin. Läpimurrot olivat kumpaankaan suuntaan todella harvassa, kun ryhmät pysyivät tiiviinä. Kun virheitä ei sattunut puolustavalle joukkueelle, oli vaikea löytää tilaa.

Honka loi avausjakson parhaat paikat, ja kummallakin kerralla Macoumba Kandji oli vaaran mies kaiken keskellä. Kertaalleen senegalilainen murtautui voimalla vasemmalta laidalta ja ampui niukasti ohi, kun Lucas Kaufmann odotti vapaana keskellä. Tyhjä maali olisi ammottanut brasilialaisen edessä. Hieman myöhemmin Samu Volotinen ei pystrynyt hallitsemaan Joni Korhosen laukausta ja Kandji pääsi ampumaan läheltä, mutta VPS:n maalivahti Samu Volotinen pelasti viime hetkellä.

Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut läpimurroissa, alkoivat tunteet kuumeta. VPS:n Juha Hakola tulistui häneen kohdistuneesta rikkeestä niin, että sai varoituksen suunsoitosta. Kovia rikkeitä vaihdettiin molemmin puolin vuoron perään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

64. minuutilla vihdoin toinen puolustuksista antoi myöten. VPS lähti nopeasti liikkeelle omasta päästä Volotisen maalipotkulla, ja Juha Hakola vapautti Jesper Engströmin juoksuun vasemmalla. Engströmin terävä keskitys tavoitti Douglas Caen maalin edessä, ja brasilialainen puski VPS:n johtoon.


Honka otti tämän jälkeen tapahtumat tukevasti haltuunsa. Sen oli yhä vaikea murtaa VPS:n tiivistä peliryhmitystä, mutta hyökkäykset alkoivat vyöryä entistä syvemmälle valkopaitojen päähän - ja samalla vaasalaisten pallonhallintahetket ja hyökkäykset hupenivat todella vähiin. Kova painostus ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Tappio oli Hongalle ensimmäinen kotikentällä lähes tasan neljään vuoteen. Edellinen tappio sattui 31. elokuuta 2014, ja tuolloinkin näytelmän konna oli VPS. Tappio katkaisi espoolaisseuran seitsemän ottelun mittaisen tappiottoman putken. Honka jatkaa silti Veikkausliigan kärkipäässä.

VPS jatkaa kuumassa vireessä. Voitto oli sille viides kuuteen otteluun. Kova pisteputki ja eilinen voitto nostivat vaasalaisjoukkueen sarjassa Hongankin edelle ja kolmanneksi. Espoolaisilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

VPS:n maalissa pelanneelle Samu Volotiselle ottelu oli kolmas nollapeli peräkkäin.
Ilta Sanoma
8. heinäkuuta 2018 23:36:17 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.