Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
FC Honka isännöi VPS:aa sunnuntaina. IS nostaa esille kolme olennaista pointtia ottelusta.

1) Kuntopuntarin kärkijoukkueet vastakkain

VPS kärsi edellisellä pääkaupunkiseudun vierailullaan pari viikkoa sitten rökälemäisen 0-5-tappion HJK:lle, mutta muuten vaasalaiset ovat olleet vahvassa vireessä. Tuon tappion lisäksi viidestä edellisestä ottelusta on kertynyt tilille pelkkiä voittoja.

Kotijoukkue Honka pistää kuitenkin vielä paremmaksi. Viidessä viime ottelussa tiliä tahraa ainoastaan edellisessä kotiottelussa RoPS:aa vastaan pelattu 2-2-tasapeli. Muut neljä ottelua ovat päättyneet Hongan voittoon.

Honka on kaikkiaan seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa, mutta ei ole tuon putken aikana kertaakaan onnistunut pitämään omaa verkkoaan puhtaana. Hongan maaliero viidestä viime ottelusta on 12-7 ja VPS:n vastaavasti 10-7, joten Tapiolassa voidaan hyvällä syyllä odottaa maaleja sunnuntaina.

2) Jatkuuko Hongan hurja putki?

Honka on pelannut kauden tähän saakka tappioitta kotonaan, mutta hurja tappiottomien otteluitten putki on paljon pidempi. Kaikkiaan edellisestä tappiosta Tapiolan urheilupuistossa on ehtinyt kulua jo lähes neljä vuotta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Honka toki haki vauhtia välillä Kakkosesta saakka. Kolmen vuoden "evakkoretken" aikana yksikään vastustaja ei onnistunut lähtemään kotimatkalle kolmen pisteen kanssa. Edellinen kotitappio Hongalla onkin Veikkausliigasta päivämäärällä 31.8.2014, jolloin espoolaiset joutuivat viimeksi kotonaan taipumaan - juuri sunnuntaiselle vastustajalle VPS:lle maalein 1-2.

Honka ehti tuolloin kaudella 2014 pelata VPS-tappion jälkeen vielä kolme kotiottelua ilman tappiota. Näin ollen tappiottomien kotiotteluiden putki Veikkausliigassakin on jo kunnioitettavan 11 ottelun mittainen.

3) Pysähtyykö Macoumba Kandji?

Veikkausliigan kesäkuun pelaajaksi valittu Hongan Macoumba Kandji jatkaa hurjassa vireessä. Heinäkuun alkajaisiksi "Mac" iski Hongan molemmat maalit 2-1-vierasvoitossa IFK Mariehamnista ja on tehnyt neljässä viime ottelussa yhteensä kuusi maalia. Kandji onkin varmasti merkitty mies VPS-luotsi Petri Vuorisen papereissa.

Hongan tehot eivät kuitenkaan ole yksin Kandjin varassa, vaan tulitukea tulee laajalta rintamalta Borjas Martinin ja Lucas Kaufmannin johdolla.

Maalintekovoimaa löytyy toki myös VPS:lta. Juha Hakola ja Sebastian Strandvall erityisesti ovat löytäneet jyvän ja ovat vahva pelote mille tahansa vastustajalle. Myös Douglas Caé on osoittanut taitavansa maalinteon, joten Hongan puolustuksellekin on tiedossa kiireinen iltapuhde.
Ilta Sanoma
8. heinäkuuta 2018 15:42:53 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.