Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan lauantaina kaksi ottelua. Huomio kiinnittyy erityisesti Turkuun, jossa kohtaavat sarjan häntäpään joukkueet TPS ja PS Kemi. IS nostaa otteluista kolme olennaista pointtia.

1) Onnistuuko PS Kemi kasaamaan harvoja rivejään?

Potkut päävalmentajalleen Jari Åhmanille antanut PS Kemi matkasi keskiviikkona HJK:n vieraaksi 15 pelaajalla. Uuden luotsin David Hannahin debyyttiottelun puolustustaistelu piti lukemat säädyllisinä, kun Klubi vei pisteet 2-0-lukemin. Maalivahti Oskari Forsman totesi ottelun jälkeisessä ISTV:n haastattelussa, että seuraavan matsin arvo ei ole kliseinen kuusi vaan 6,87 pistettä.

Viime viikon kritiikin kohde eivät ole olleet kemiläisten pelaajat, vaan seurajohto, joka hoiti pidetyn valmentajan potkut vähintäänkin heikosti. Huonosta maineesta ei kuitenkaan hyödy seurassa kukaan, joten voitto turkulaisista lauantaina on varmasti jokaisen ykköstavoite. Onko siipirikkoisella joukkueella siihen realistisia mahdollisuuksia, on sitten toinen kysymys.

PS Kemille on tulossa testiin päävalmentaja Hannahin mukaan 5-6 pelaajaa, mutta Kemissä yhtäkään kokelasta tuskin nähdään vielä viikkoon. Tähän otteluun apuja ei siis ole tiedossa, eikä välttämättä ihan vielä seuraaviinkaan. Silti Turusta olisi pakko vääntää ainakin piste mukaan.

2) Turkulaiset kaipaavat maaleja

Kauden sarjanousijoiden FC Hongan ja TPS:n meno on ollut kuin yö ja päivä koko kauden ajan. Espoolaiset porhaltavat kuntopuntarin kärjessä, kun taas turkulaisella Palloseuralla on tilillään vain kaksi voittoa 17 ottelusta. Nyt kuitenkin näyttää hieman lupaavammalta myös Mika Laurikaisen leirissä. Alla on 0-2-vierastappio VPS:lle, mutta sitä ennen joukkue voitti IFK Mariehamnin kotikentällään ja pelasi kolme tasapeliä.

PS Kemi on varmasti se joukkue, jolta TPS laskee saavansa voiton. Vaikka Vaasassa ei vierasmaaleja nähty, niin toiko edellisen kierroksen 2-0-voitto IFK:sta tarvittavaa puhtia hyökkäyspelaamiseen? Tehot lepäävät Oskari Jakosen ja Mika Ääritalon harteilla ja odotuksia on myös nuorta Onni Valakaria kohtaan. Valakari loukkaantui kesäkuun puolessa välissä, mutta on harjoitellut pari viikkoa ja kävi kentällä torstaina, kun Suomen U19-maajoukkue voitti Turkin. TPS on tehnyt liigassa tällä kaudella 12 osumaa, joka on sarjan heikoin saldo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3) Kuninkaan paluu Kisapuistoon

PEPO:n kasvatti Mikko Kuningas teki läpimurtonsa Veikkausliigakentille FC Lahden paidassa. Viime kausi ei kuitenkin vastannut odotuksia, joten keskikenttäpelaaja lähti hakemaan uutta potkua Turusta. Alkukausi FC Interissä ei ollut loistelias, mutta viime kierroksilla on nähty parempaa.

Kuningas debytoi liigassa kesällä 2015 Lahden Kisapuistossa ja laukoi heti upean maalin Ilvestä vastaan. Nyt on ensimmäinen kerta, kun hän pelaa kyseisellä areenalla vierailijoiden riveissä. Turkulaiset ovat pelanneet viisi ottelua ilman voittoa ja kolme näistä on päättynyt tappioon. FC Lahti hävisi keskiviikkona SJK:lle 0-1, mutta pelasi sitä ennen ilman tappiota peräti 11 kamppailua.
Ilta Sanoma
7. heinäkuuta 2018 12:21:43 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.