Ilta Sanoma

Julkaistu:

veikkausliiga
Honka kaatoi IFK Mariehamnin vieraskentällä 2-0.
Veikkausliigan nousijajoukkue FC Honka jatkoi vakuuttavaa menoaan ja kaatoi IFK Mariehamnin Maarianhaminassa 2-0. Joukkueen sankari oli kaksi maalia tehnyt hyökkääjätähti Macoumba Kandji.

Peli näytti nopeasti, että vastakkain oli tulikuuma ja jääkylmä ryhmä. Peli oli pääpiirteittäin tasaista, mutta Honka oli äärimmäisen terävä harvoissa tekopaikoissaan, IFK taas löperö. Murtautuminen oli vaikeaa ja tuskaista.

Kandji osui ensimmäisen kerran jo kolmannella minuutilla. Senegalilainen ajoitti läpijuoksunsa täydellisesti, kiersi Ivan Tatomirovicin ja ampui näyttävästi ylänurkkaan. Puoli tuntia myöhemmin hän oli taas karussa ja kieputti komean osuman.

Kandjin hankinta oli Hongan kaudelle käänteentekevä hetki. Hän on pelannut 11 peliä ja iskenyt niissä kahdeksan maalia. Ennen senegalilaisen saapumista espoolaisjoukkueen merkittävin ongelma oli luotettavan maalintekijän löytäminen. Kandji saapui kesken kauden, ja meno on ollut sen jälkeen hurjaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Oikein hyvä vaihe menossa. Alkukaudesta tuli paljon tasapelejä, mutta saamme ne nyt käännettyä voitoiksi. Meillä on erittäin hyvä joukkue kasassa. Kolme pistettä taskussa on mukava lähteä kotimatkalle, Hongan Jatuli Laevuo kiitteli ottelun jälkeen.

Kandjin osumatarkkuus on myös ollut aivan eri luokkaa kuin edes huippukaudella 2014 HJK:ssa. Ennen kaikkea "Big Macin" maalit ovat tulleet tärkeisiin paikkoihin: vain kerran Kandji on osunut pelissä, josta Honka ei ole ottanut voittoa tai tasapelipistettä. Niin oli nytkin.

Honka on hävinnyt vain kerran Kandjin hankinnan jälkeen, silloinkin kahden miehen alivoimalla HJK:n vieraana. Selväksi on tullut, että Honka taistelee mitalista ja paikasta ensi kauden eurokentille. Sen voi estää vain vakava loukkaantuminen.

IFK:n tilanne on taas täysin päinvastainen. Mitalitaisteluun povattu ryhmä on romahtanut putoamispeikon kynsiin. Joukkue kokeili viiden alakertaa vastauksena pahasti vuotavalle puolustukselle, mutta sekään ei auttanut. Joukkue on päästänyt keskimäärin tasan kaksi osumaa per ottelu - aivan karmea määrä mille tahansa ryhmälle.

-?Tietenkään ei voi olla tyytyväinen, kun tulos on tämä. Mutta pääosa pelistä meni ihan kohtuullisesti. Sitä kokeiltiin jo talvella, joten tiesimme roolimme. Työtä on vielä, mutta tämä oli kohtalainen peli, Thomas Mäkinen mietti puolestaan.

Kumpikin joukkue on aikeissa tehdä hankintoja kun siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Maarianhaminaan on matkalla ainakin 2-3 uutta pelimiestä auttamaan sarjapaikan säilyttämisessä.
Ilta Sanoma
5. heinäkuuta 2018 0:07:13 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.