Ilta Sanoma

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Ripaus sokeria ja loraus kermaa tekevät lihapullista koukuttavan ruotsalaisia. Nämä maistuvat myös jäähtyneinä.
Lihapullat ovat arkiruuan pelastus, mutta myös juhlien noutopöydän hitti.

Suosion syy lienee myös siinä, että lihapullia voi muunnella mielensä mukaan. Ruotsalainen tapa on erityisen hyvä, jota kannattaa kokeilla!

Kolme tärkeää maustetta - älä luista kermasta

Klassisissa ruotsalaisissa lihapullissa on kolme tärkeää maustetta: valkopippuri, suola ja sokeri. Suolaa ja sokeria laitetaan taikinaan reilusti, ja juuri se tekee mausta intensiivisen.

Ruotsalaisten lihapullien suurin salaisuus on kuohukermassa - sitä ei kannata korvata ruokakermalla tai muulla nesteellä! Kermaa laitetaan melko niukasti, jotta lihapullien rakenteesta tulee napakka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Napakkuuden takaa myös vähärasvaisempi paistijauheliha.

Kypsennä tarpeeksi kuumassa uunissa

Tästä lihapullataikinasta kannattaa pyöritellä mahdollisimman pieniä pullia. Ne on helppo kypsentää uunissa.

Ne pysyvät täydellisesti koossa tällä kikalla: työnnä tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi. Vetäise sitten pyörykät leivinpapereineen kuumalle pellille.

Lihapullat maistuvat jäähtyneinä. Voit myös paistaa valmiit lihapullat kevyesti pannulla ennen tarjoamista, niin ne saavat herkullisen pinnan.

Tee klassiset ruotsalaiset lihapullat tällä reseptillä.
Ilta Sanoma
20. kesäkuuta 2018 14:50:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.