Ilta Sanoma

Julkaistu:

yleisurheilu
Oliver Helander kohentaa voima-arvojaan maltillisesti, elastisuus tärkeintä.
Oliver Helanderin keihässuoritus on lajimaailman elastisimpia ja paljastaa, että nuorukainen on nimenomaan heittämällä, ei punttisalilla tehty heittäjä.

Käsipallo on aikanaan saanut hänen kädestään kyytiä varovaisestikin arvioiden satojatuhansia kertoja.

Ilman fyysistä voimaa 800-grammainen keihäs ei kuitenkaan lennä. Sen takia 21-vuotias Helander on valmentajansa Glenn Lignellin kanssa kehittänyt voima-arvojaan määrätietoisesti ja maltillisesti, fokus olennaisessa eli heittotekniikassa ja vartalonhallinnassa.

Helander kertoi tiistaina Ilta-Sanomille olennaisimpia tämänhetkisiä voima-arvojaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Jalkakyykkyä olen tehnyt pitkään, ja jalkojen voimatasot ovat ihan hyvät. Nyt meni treenikaudella viiden sarjana syvältä 160 kiloa, mikä tarkoittaa, että yhdellä maksimitoistolla menisi varmasti 180 kiloa.

Se on kuin sattumoisin täsmälleen sama kilomäärä, jonka DDR:n keihäshirmu, vuonna 1984 entistä keihäsmallia peräti 104,80 metriä heittänyt Uwe Hohn kertoi ennätyksekseen Ilta-Sanomien haastattelussa äskettäin.

Penkkipunnerrusta ei pidetä keihäänheittäjälle olennaisena harjoitusmuotona. Penkiltä Helander on pukannut 130 kiloa, mikä on 45 kiloa vähemmän kuin Tero Pitkämäen, 60 kiloa vähemmän kuin Andreas Thorkildsenin ja peräti 90 kiloa vähemmän kuin hallitsevan maailmanmestarin Johannes Vetterin ennätys. Hohn nosti penkiltä aikanaan 145 kiloa.

-?Rinnallevetoa nostan raakana (käymättä kyykyssä) 140 kilolla ja maastavetoa 200 kilolla, mutta siinä en ole maksimia edes kokeillut, Helander kertoi.
Ilta Sanoma
13. kesäkuuta 2018 15:10:38 Categories: Ilta Sanoma Yleisurheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.