STT

Makedonian nimi jakaa kreikkalaisia

STT - logoSTT 13/06/2018 12:25:27
Kreikka on pitkään vastustanut sitä, että sen pohjoista naapuria kutsutaan Makedoniaksi, koska Kreikasta löytyy samanniminen pohjoinen provinssi. Nimen käyttöä on vastustettu mielenosoituksin. LEHTIKUVA/AFP © AFP / LehtikuvaKreikka on pitkään vastustanut sitä, että sen pohjoista naapuria kutsutaan Makedoniaksi, koska Kreikasta löytyy samanniminen pohjoinen provinssi. Nimen käyttöä on vastustettu mielenosoituksin. LEHTIKUVA/AFP

Esitetty kompromissiratkaisu lähes kolmekymmentä vuotta kestäneelle kiistalle Makedonian nimestä jakaa kreikkalaisten mielipiteitä. Makedonian ja Kreikan johtajat ilmoittivat tiistaina keksineensä historiallisen ratkaisun riidan päättämiseksi. Makedonian uudeksi nimeksi ehdotetaan Pohjois-Makedonian tasavaltaa.

Kummankin maan hallitukset ovat saaneet osakseen sisäistä kritiikkiä kompromissista. Muun muassa maiden suurimmat oppositiopuolueet eivät tue ehdotusta.

Kreikka on pitkään vastustanut sitä, että sen pohjoista naapuria kutsutaan Makedoniaksi, koska Kreikasta löytyy samanniminen pohjoinen provinssi.

Makedonia toivoo nimikiistan sopimisen helpottavan maan liittymistä EU:hun ja Natoon.

13. kesäkuuta 2018 15:25:27 Categories: STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.