Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Timo Furuholm piti päävalmentajan eroa pysäyttävänä ja surullisena. Hän painotti pelaajien vastuuta joukkueen menestyksestä.
FC Inter tiedotti sunnuntaina, että joukkueen italialainen päävalmentaja Fabrizio Piccareta jätti tehtävänsä omasta tahdostaan.

Interin päävalmentajaksi nousee apuvalmentajan paikalta walesilainen John Allen.

-?Syvällisen harkinnan jälkeen päätin jättää eropyyntöni päävalmentajan tehtävästä. Päätös ei ollut helppo, mutta uskon sen olleen oikea ja nyt olevan oikea aika sille. Osa tähän johtaneista syistä on henkilökohtaisia ja siksi yksityisiä, osa taas ammatillisia ja perustelua vaativia, Piccareta ilmoitti tiedotteessa.

Interin kapteeni Timo Furuholm ei ole ollut urallaan aiemmin tilanteessa, jossa valmentaja päättää jättää seuran omasta tahdostaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Tämä on surullista ja pysäyttävää, kun valmentaja omasta tahdostaan lopettaa, Furuholm sanoo Ilta-Sanomille.

Interin alkukausi on ollut pettymys. Turkulaiset ovat sarjataulukossa vasta yhdeksännellä sijalla. Erityisesti puolustuksen kanssa on ollut ongelmia.

Valoa tunnelin päähän toi Suomen Cupin voitto toukokuussa, mutta kokonaisuudessaan Interin alkukausi ei ole vastannut odotuksia.

-?En usko, että tällaisia ratkaisuja tehdään pelkästään pelillisistä syistä. Täytyy muistaa, että tuloksemme ovat parantuneet viime aikoina, Furuholm sanoo.

Olivatko pelaajien ja päävalmentaja Piccaretan välit tulehtuneet?

-?Tässä bisneksessä on aina pelaajia, jotka ovat tyytymättömiä rooliinsa. Valmentajan tehtävä on peluuttaa pelaajia, enkä usko, että yksikään valmentaja lopettaa sen takia, että jostain kuuluu silloin tällöin soraääniä. Jokaisessa joukkueessa jossa minä olen ollut mukana, on ollut samanlainen tilanne, Furuholm kommentoi.

-?Piccareta ja pelaajat panivat kaiken peliin ensimmäisestä päivästä lähtien. Sitä on turha jossitella.

Furuholm kertoo keskustelleensa Piccaretan kanssa eroilmoituksen jälkeen hyvässä hengessä. Furuholm painottaa pelaajien vastuuta joukkueen menestyksestä.

-?Olemme keskustelleet asiasta pelaajien kesken jo aiemmin. Tällaisen tilanteen jälkeen jokaisen on vielä kerran hyvä miettiä, mitä voisi tehdä paremmin. Yrittämisestä ja halusta se ei ole kiinni, mutta se ei tässä bisneksessä vielä riitä.
Ilta Sanoma
10. kesäkuuta 2018 23:40:34 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.