Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK:n ratkaisija löytyi vaikean alun jälkeen vaihtopenkiltä.
HJK pystyi puristamaan kauden toisen kotivoittonsa Veikkausliigassa kaatamalla Interin Töölössä 3-0 (0-0).

Voitto toi paitsi kolme sarjapistettä myös pientä henkistä hyvitystä toissa viikonlopun Suomen cupin finaalille, jonka HJK hävisi juuri Interille.

Voiton avainmieheksi nousi kaksi maalia tehnyt Joao Klauss. Brasilialainen seurasi ensimmäisen puoliajan vaihdosta, mutta toi Klubin peliin ratkaisevat tehot toiselle puoliajalle.

Numerollisesti selvästä voitosta huolimatta HJK:n pelaaminen näytti edelleen keskeneräiseltä ja ennen kaikkea ihmeellisen epätasaiselta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HJK pelasi ensimmäisellä puoliajalla jälleen kerran mielikuvituksettomasti. Inter puolusti tiiviisti, eikä kotijoukkueella juuri ollut toivoa murtaa turkulaisten linjoja hitailla hyökkäyksillään.

Muutaman kaukokudin Klubi sentään sai aikaan. Lähimmäksi maalia pääsi Filip Valencic, jonka veto meni Interin maalitolpan kautta ohi.

Yleisökin tuntui turhautuvan HJK:n tasapaksuun tahkoamiseen, niin vaisuksi tunnelma stadionilla ensimmäisellä puoliajalla jäi. Jopa HJK:n kovimpien kannattajien kansoittama fanipääty seurasi hidasta jalkapallonäytelmää hiirenhiljaa pitkät tovit.

Muutamat kriittiset hajahuudot kuuluivat selvästi.

Fanipäädyssä oli myös silmiinpistävän paljon tyhjiä istuimia

Ei yllättänyt, että kotiyleisö buuasi näkemälleen, kun erotuomari Ville Nevalainen vihelsi ensimmäisen puoliajan päättyneeksi.

HJK:n pukukopissa tapahtui tauon aikana jotakin. Merkittävin siirto oli se, että Klauss vaihdettiin täysin tehottoman Amr Gamalin tilalle hyökkäykseen.

Toinen puoliaika ehti vanheta vain hitusen päälle minuutin, kun Klauss laukoi Moshtagh Yaghoubin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Klubin avausmaalin.

* Klaussin maali artikkelin päävideolla.

HJK lisäsi vauhtiaan selvästi ensimmäisestä puoliajasta, mikä herätti yleisönkin fanipäätyä myöten.

Töölössä kajahtivat uudet riemunkarjaisut 58. minuutilla, kun Klauss ohjasi pallon maaliin takatolpan kautta: 2-0.


Iso ja vahva hyökkääjä ei näytä esimerkiksi liikkeeltään brasilialaisen jalkapalloilijan prototyypiltä, mutta pelotetta hän vastustajille pystyy luomaan.

HJK:n pelaaminen vapautui kahden maalin johtoasemassa, eikä Inter näyttänyt enää edes uskovan nousuun.

Yritteliäs Valencickin sai lopulta nimensä maalintekijätilastoon. Hän karkasi yksin läpi 76. minuutilla ja sijoitti pallon viileästi ohi Interin maalivahdin Henrik Moisanderin.


HJK yrittää parantaa odotettua vaisumpaa kotisaldoaan seuraavaksi lauantaina, kun se saa vieraakseen niin kutsuttuun metroderbyyn Hongan Espoosta.

Tiistain muut ottelut:

PS Kemi-Ilves 0-2 (0-1)


TPS-Honka 0-0 (0-0)

VPS-KuPS 0-2 (0-1)


IFK Mariehamn-FC Lahti tilanne 75. minuutilla 1-2 (0-1)

Ilta Sanoma
22. toukokuuta 2018 23:29:53 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.