Ilta Sanoma

Julkaistu:

Veikkausliiga
Tiistaina Veikkausliigassa pelataan viisi ottelua, joista IS nostaa esiin viisi pointtia.
1) Töölössä "cup-finaalin uusinta"

Suomen cupin loppuottelu pelattiin toissa viikon lauantaina. Altavastaajana viime kauden tuplamestaria HJK:ta vastaan otteluun lähtenyt Turun Inter otti Töölön jalkapallostadionilla yllätysvoiton ja saavutti historiansa toisen cupin mestaruuden.

Joukkueet ottavat mittaa toisistaan uudelleen tiistaina vain 10 päivää finaalin jälkeen, jälleen Töölössä.

Molemmat joukkueet pääsevät kamppailuun voitokkaina. Muuten kehnosti kauden aloittanut Inter jatkoi nollapelejä perjantaina Seinäjoella SJK:ta vastaan ja HJK kukisti niin ikään 1-0-tuloksella TPS:n.

Cupin finaalissa Inter luovutti pallonhallinnan täysin HJK:lle ja kyttäsi vastaiskuja. Nähtäväksi jää, noudattaako Fabrizio Piccaretan valmentama joukkue samaa kaavaa nytkin. Huhtikuussa pelatussa sarjapelissä joukkueet nyhjäsivät Kupittaalla maalittoman tasapelin, kun Inter pelasi ns. bussitaktiikalla eikä käytännössä edes yrittänyt hyökätä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Varmaa on, että HJK:lla riittää kalavelkoja maksettavaksi sinimustille. Klubille olisi jo jopa hiukan nöyryyttävää jäädä kolmatta kertaa putkeen ilman maalia Interiä vastaan.

2) Sarjanousijat vastakkain

Veikkausliigan kaksi nousijajoukkuetta ottavat mittaa toisistaan Turussa. Viime kaudella Ykkösen voittanut TPS isännöi liigakarsinnan kautta pääsarjatasolle palannutta Honkaa.

TPS joutui tyytymään perjantaina taas kerran tappioon hyvän taistelun päätteeksi, kun HJK haki pisteet Veritas-stadionilta niukalla 1-0-tuloksella. TPS on kahdeksan pelin jälkeen viimeistä edellisenä sarjataulukossa viidellä pisteellä.

Honka otti puolestaan omassa ottelussaan perjantaina kauden ensimmäisen kotivoittonsa Borjas Martinin kahdella viime minuuttien maalilla PS Kemistä. Kuusi pistettä "Tepsiä" enemmän kerännyt espoolaisryhmä on pelannut viisi viime peliään tappioitta ja voittanut niistä kaksi.

Viime kaudella joukkueiden väliset kohtaamiset Ykkösessä olivat huipputasaisia. Kahdesti päädyttiin 1-1-tulokseen ja kerran TPS voitti kotonaan 1-0. Tuon elokuussa Kupittaalla pelatun kamppailun voittomaalin ampui näyttävästi vasempaan nurkkaan isäntien 18-vuotias kymppipaikan lupaus Onni Valakari.

3) Karjalaiselle ennätys?

Rasmus Karjalainen lienee heittämällä liigan tämän hetken kuumin nimi. Oululaislähtöinen hyökkääjä pussitti perjantaina kaksi maalia KuPSin 2-1-kotivoitossa IFK Mariehamnia vastaan ja kasvatti samalla kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan.

Loistavan debyyttikauden PS Kemissä viime vuonna pelannut OLSin kasvatti on jo nyt tehnyt yhtä monta maalia kuin viime kaudella 32 ottelussa. Tämän illan vieraspelissä VPS:ää vastaan Karjalaisella on siis mahdollisuus uusia yhden kauden maaliennätyksensä pääsarjatasolla.


Viime peleissä 22-vuotias maalipörssin kärkinimi on ollut ilmiliekeissä. Osumista peräti seitsemän on tullut neljässä viime ottelussa.

Myös VPS:ltä löytyy maalijyvän alkukaudesta löytänyt pelaaja, joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall. 31-vuotias erikoistilannespesialisti on tehnyt jo viisi maalia eli yhtä monta kuin koko viime kauden aikana. Strandvallin yhden kauden maaliennätys liigatasolla on seitsemän rysää.

4) Pärjääkö Lahti saarella?

Tänään Maarianhaminassa pelaava FC Lahti on ollut kotijoukkueena ottelussa toimivalle IFK Mariehamnille viime vuosina kaikkea muuta kuin mieluinen vierasvastustaja.

Kaudesta 2012 lähtien joukkueet ovat kohdanneet saarella sarjapelissä kahdeksan kertaa. Niistä Lahti on voittanut kolme ja kolmesti on pelattu tasan. IFK:n kotitilasto "Kuhnureita" vastaan ei siis ole vahvimmasta päästä.

Viime kaudella Lahti voitti kolmesta sarjapelistä kaksi yhteismaalein 8-2. Viimeksi lokakuussa IFK haki pisteet mastokaupungista 1-0-tuloksella lokakuussa.

5) Jatkuuko Kemin molaripula?

PS Kemin maalilla nähtiin perjantaina Honkaa vastaan Espoossa täysin tuntematon nimi, 30-vuotias Matias Ahola.

Seuran Kolmosessa pelaavassa akatemiajoukkueessa torjuva Ahola hälytettiin yllättäen hätiin liigajoukkueen maalille, kun Mikko Vilmunen sairastui ennen perjantain peliä ja Oskari Forsman oli jo valmiiksi loukkaantuneena. Ahola oli perjantaina aamupäivällä lounastauolla työpaikallaan, kun hänen puhelimensa soi. PS Kemin seurapomo Arto Hakala kysyi, pystyisikö Ahola lähtemään Espooseen nopealla varoitusajalla.

Konkari vastasi myöntävästi hätähuutoon ja kulki taksilla pitkän matkan Kemistä Ouluun, josta jatkoi lentokoneella Helsinkiin. Kun Ahola saapui Tapiolan urheilupuistoon, hän vastaanotti lainavarusteet, joilla pelasi ottelun - uransa ensimmäisen Veikkausliigassa.

PS Kemin valmentaja Jari Åhman kertoi, että seura yritti saada "paria muuta" maalivahtia mukaan ennen Aholalle soittamista. Yritykset kaatuivat siihen, etteivät nämä olleet pelikelpoisia. Åhmanin mielestä joukkueen 1-2-tappio Hongalle ei kaatunut Aholaan.

On epätodennäköistä, että Ahola jatkaisi maalilla tänään kotipelissä Ilvestä vastaan. Kakkosvahdin viittaa Kemissä kantavan Vilmusen täytyisi olla melko lailla täysin vuoteen oma, jotta ei pystyisi pelaamaan. Forsmanin toipuminen reilun viikon takaisen TPS-ottelun tärskystä on mahdollista, mutta epävarmaa.

PS Kemi pelaa tänään kauden ensimmäisen ottelunsa varsinaisella kotikentällään Sauvosaaressa. Alun perin ottelu oli suunniteltu pelattavaksi Oulussa, mutta lämpimän toukokuun myötä kentän nurmi on saatu pelikuntoon odotettua aiemmin.
Ilta Sanoma
22. toukokuuta 2018 3:19:57 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.