Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

Brasilialaiskuvaaja tallensi harvinaista kuvaa jemeniläisestä Taizin kaupungista.
Uutiskanava CNN on saanut haltuunsa ilmakuvaa sotatantereesta, josta ei aiemmin ole juuri tällaisia kuvia nähty: Jemenin verisen sisällissodan etulinjasta Taizin kaupungista, joka on paikoin täysin rikki ammuttu. Kyseessä on maan kolmanneksi suurin kaupunki.

Brasilialaiskuvaaja Gabriel Chaimin osin lennokilla kuvaama video paljastaa asutuskeskuksen, jota muun muassa Saudi-Arabian hävittäjäkoneet tulittavat ensin ilmasta, kun sen tukemat Jemenin hallituksen joukot valtasivat kaupungin takaisin Iranin tukemilta huthi-kapinallisilta. Huthit piirittivät kaupungin ja ovat moukaroineet sitä sen jälkeen tykistöllä.

Yllä olevalla CNN:n videolla lennokkikuvaa Taizista.

Jemenin sisällissota on yksi Saudi-Arabian ja Iranin alueellisen kiistan pahimmista polttopisteistä. Se on myös unohdettu sota, sillä apua taistelujen runtelemille alueille on ollut vaikea saada.


CNN:n haastattelema amerikkalainen avustustyöntekijä Mayhoub jäi kaupunkiin vierailtuaan siellä äitinsä luona. Hän on todistanut sodan julmuuksia läheltä ja toimi Chaimin oppaana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?Pieni tyttö tuli sairaalaan sydän ulkona kehosta. Näki, kuinka sydän yhä pumppasi verta. Tämä on epäinhimillistä. Kuka tulittaa tykistöllä yhtä Jemenin tiheimmin asuttua kaupunkia, turvallisuussyistä pelkällä etunimellään esiintyvä Mayhoub kysyi.

Myös Saudi-Arabiaa on syytetty kaupunkialueen pommituksista huthi-kapinallisten vastaisissa taisteluissa.

Arviolta 10?000 siviiliä on kuollut ja 40?000 haavoittunut vuosia riehuneessa sodassa.
Ilta Sanoma
17. toukokuuta 2018 19:02:01 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.