Ilta Sanoma

Julkaistu:

Entisen ulkoministerin mukaan kasvava rehellisyyden ja eettisen toiminnan kiisi uhkaa Yhdysvaltoja.
Ulkoministerin paikalta maaliskuun lopussa eronnut Rex Tillerson varoitti maan johtajien toiminnan aiheuttamasta uhasta puhuessaan sotilasakatemian tilaisuudessa Virginiassa keskiviikkona. Puheesta uutisoivat muun muassa New York Times ja Politico.

Tillerson ei maininnut nimeltä entistä pomoaan, presidentti Donald Trumpia. Puhe kuitenkin jätti vain vähän arvailtavaa siitä, kenelle sanat oli osoitettu.

-?Jos johtajamme pyrkivät peittelemään totuutta, tai jos me ihmiset hyväksymme vaihtoehtoisia todellisuuksia joilla ei ole totuuspohjaa, niin me amerikkalaiset olemme tiellä joka johtaa vapaudestamme luopumiseen, Tillerson lausui.

Vaihtoehtoisten totuuksien käsitteen teki kuuluisaksi Trumpin avustaja Kellyanne Conway tammikuussa 2017 puolustaessaan Valkoisen talon lehdistöavustajan epätosia kommentteja Trumpin virkaanastujaisten yleisön koosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump itse on tullut tunnetuksi todellisena valheellisten kommenttien sarjalaukojana: Washington Postin mukaan toukokuuhun mennessä presidentti oli päästänyt suustaan yli kolmetuhatta väärää tai harhaanjohtavaa väitettä.

-?Kun me vapaat ihmiset horjumme totuudessa edes vähäpätöisiltä tuntuvissa asioissa, koko Yhdysvallat horjuu, Tillerson sanoi New York Timesin mukaan.

-?Jos me amerikkalaiset emme kohtaa etiikan ja rehellisyyden kriisiä yhteiskunnassamme ja johtajiemme keskuudessa (...), niin meidän tuntemamme amerikkalainen demokratia elää loppunsa aikoja, hän varoitti.
Ilta Sanoma
17. toukokuuta 2018 4:10:59 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.