MTV

SM-liigatähti Oula Palve sai heti poikkeuksellisesti luottoa Leijonissa - "Pystyn ratkomaan pelejä"

MTV - logo MTV 8/11/2018 21:28:50 Ilari Savonen
Oula Palve (vaaleassa paidassa keskellä) debytoi torstaina Karjala-turnauksessa Leijonien paidassa. © Heikki SaukkomaaLehtikuvaOula Palve (vaaleassa paidassa keskellä) debytoi torstaina Karjala-turnauksessa Leijonien paidassa.

SM-liigassa alkukaudella kovaan tahtiin maaleja ja pisteitä nakuttanut Oula Palve teki torstaina maajoukkuedebyyttinsä Leijonien paidassa. Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjä oli parempi lukemin 3-0. Tappiosta huolimatta Palve piti leuan pystyssä.

Ennen turnausta Palve odotti vesikielellä tulevaa testiä. Karjala-turnaus kertoo paljon siitä, missä Palve itse menee tällä hetkellä henkilökohtaisella tasolla.

- En tiedä miltä se näytti, mutta itselle jäi fiilis, että pärjään ihan hyvin tuolla. Pystyn jopa ratkomaan pelejä, jos sille päälle sattuu, Palve analysoi MTV Sportille.

- Aika innolla odotan sitä, että saan vähän rutiinia alle. Ensimmäinen peli on kuitenkin aina ensimmäinen peli - ihan sama mihin joukkueeseen tai sarjaan menee. Siinä on aina vähän sitä, että katsellaan uusia raiteita ja on uusia jätkiä ympärillä. Mun mielestä itselläni meni ihan hyvin tänään, Palve jatkoi.

Palveen mukaan hän ei jännittänyt hirveästi maajoukkuedebyyttiä. Tunnepuoli meni toiseen suuntaan.

- Ehkä oli vähän liikaa intoa päällä. Se sitten näkyi ensimmäisissä vaihdoissa. Kyllä se siitä sitten tasoittui, kun sai ne kaahattua. Pystyi sitten ihan ajattelemaan siellä kentällä.

Omalle pelille Palve antoi "hieman yli kasin" arvosanan.

Tulostaululla on kuitenkin nolla teidän kohdalla. Mistä se johtui?

- Noh, vähän huono päivä. Kyllä meillä oli esimerkiksi ylivoimalla monta todella hyvää paikkaa. Toisena päivänä niistä olisi mennyt sisään. Pitää antaa kunniaa myös Venäjälle - heidän alivoima oli vahvaa. Tykkään itsekin ampua pelintekijän paikalta, mutta nyt en oikein päässyt. Pitää vain jumpata tuota, vaikka se ylivoima näytti ihan hyvältä. Oli hyvin vauhtia, hyviä syöttöjä, maalit jäivät vain oikeastaan puuttumaan, Palve mietti.

26-vuotias Palve oli jo viime kaudella iso nimi Liigassa. Alkusyksyn aikana hän on takonut TPS:ssä 17 runkosarjaottelussa tehot 9+6=15.

Leijonissa Palveelle oli annettu iso rooli myös ylivoimalla. Debyyttipelaajana hän sai jopa poikkeuksellisen suuren roolin.

- Kokeilin pari kertaa vähän rajoja, että mihin rahkeet riittävät tällä tasolla. Niissä vastustaja pelasi hyvin ja he saivat muutaman kerran riistettyä kiekon.

- Mutta mielestäni onnistuin hyvin siinä, mitä tulin tänne tekemään, Palve sanoi itsevarmana.

Leijonat jatkaa Karjala-turnauksen pelejään lauantaina ottelulla Tshekkiä vastaan. 

8. marraskuuta 2018 23:28:50 Categories: Ilta Sanoma Ilta Sanoma - Jalkapallo Ilta Sanoma - Urheilu MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.