Ilta Sanoma

Julkaistu:

Yhä useammalla alueella ollaan huolissaan osaavan työvoiman saatavuudesta.
Talouden ja työllisyyden myönteisen kehityksen ennakoidaan jatkuvan lähitulevaisuudessa ympäri Suomen, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön alueellisten kehitysnäkymien raportista. Myös aiemmin rakennemuutoksista kärsineet alueet ovat päässeet kasvu-uralle.

Työttömyys on vähentynyt kaikilla alueilla, ja kehityksen odotetaan jatkuvan. Myös pitkäaikaistyöttömyyden ja nuorten työttömyyden ennakoidaan helpottuvan.

Samalla kuitenkin yhä useammalla alueella ollaan huolissaan osaavan työvoiman saatavuudesta.

-?On ilahduttavaa, että kehitys alueilla on saatu kääntymään. Samalla on etsittävä uusia keinoja siihen, miten saamme tekijät ja työn entistä paremmin kohtaamaan. Sen vuoksi kokosimme kehysriihessä työllisyyspakettiin joukon nopeasti vaikuttavia toimia osaamisen päivittämisen ja uranvaihdostilanteiden tueksi, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elinkeinoelämän ja yritystoiminnan osalta tilanne nähdään koko Suomessa parempana kuin vuosi sitten. Vain Turunmaalla tilanne on heikentynyt vuoden takaisesta.

Pohjois-Suomessa odotetaan kaivosteollisuuden ja biotalouden investointien sekä matkailun kasvun aiheuttavan kasvuloikan elinkeinoelämässä. Lounais-Suomessa puolestaan kasvun kärkenä on auto- ja meriteollisuus.

Matkailun kasvua on etenkin Lapissa, Helsingin seudulla ja Saimaan alueella.
Ilta Sanoma
17. huhtikuuta 2018 12:52:16 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.