Ilta Sanoma

Julkaistu:

Kun Saana Koskinen, 35, löysi burleskin, alkoi uskomaton muodonmuutos epävarmasta nuoresta naisesta Molly Moonstoneksi, kansainvälisten burleskilavojen tähdeksi.
Pikkuruinen vyötärö, säkenöivä itsevarmuus ja valloittava hymy ovat nykyään Molly Moonstonen eli Saana Koskisen tavaramerkkejä. Näin ei kuitenkaan aina ole ollut, sillä joitain vuosia sitten Saana ei ollut vielä löytänyt burleskia elämäänsä.

Hyvinkäältä kotoisin oleva Saana teki työkseen kuvataidetta ja musiikkia, lauloi rokkibändissä ja oli kiinnostunut taiteista. Häntä oli houkuteltu burleskitunneille, mutta aika tuntui sopivalta vasta vuonna 2012.

Ensimmäisen burleskitunnin jälkeen Saana oli aivan myyty.

-?Olin 50 kiloa painavampi, kun aloitin, Saana kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

-?En ollut kedon kaunein kukkanen, vaikka minulla onkin aina ollut hyvä itsetunto.

Ensimmäiset kosketukset burleskin maailmaan muuttivat Saanan elämää enemmän kuin hän olisi koskaan uskonut.

-?Burleskin kautta opin näkemään itseni aivan uudella tavalla, Saana kertoo.


Alkoi muodonmuutos, joka tapahtui jälkikäteen ajateltuna kuin itsestään. Kilot karisivat tanssin pyörteissä, ja viettelevän burleskin löytäminen johdatti Saanan urheilemaan entistä tiukemmin niin kuntosalilla kuin lenkkipoluillakin.

Pian hän huomasi yllätyksekseen painonsa pudonneen 50 kiloa ilman ihmedieettejä tai nälkäkuureja.

-?Voima tuli sisältäni aivan yhtäkkiä. Kyseessä oli rehellinen elämäntapamuutos, Saana sanoo.

Uskomaton laihtuminen jätti Saanalle runsaan määrän ylimääräistä ihoa, joten edessä oli leikkaus, jossa ylimääräinen iho poistettiin.

Muistona tästä vatsassa on arpi. Uran alusta asti on kuitenkin ollut selvää, ettei Saana ole halunnut koskaan peitellä arpea tai maskeerata sitä piiloon.

Kun kehopositiivisuuden puolesta puhuva Saana avaa korsettinsa ja vähentää vaatteitaan lavalla, täytyy itsevarmuuden säkenöidä takariviin asti.

-?Saan paljon kiittelevää palautetta siitä, että en häpeile arpiani. En koskaan mieti niitä lamaantuneena takahuoneessa, ennen kuin hyppään lavalle.


Laihtuminen vaikutti myös Saanan rintoihin, joita korjattiin myös leikkauksella. Saana muistuttaa, että kauneusleikkaukset ovat jokaisen oma asia.

-?Mikä minä olen sanomaan kenellekään, mitä kukin saa tehdä? Itse en kuitenkaan usko, että täyttäisin huuliani tai leikkaisin nenääni, sillä en koe sellaiseen mitään tarvetta.

Tänä päivänä Saanan pitää kiireisenä lupaavassa nousukiidossa oleva ura Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Hänet äänestettiin ainoana eurooppalaisena Yhdysvalloissa huhtikuussa järjestettävän kuuluisan Viva Las Vegas -burleskikilpailun finaaliin, ja sitä ennen hän suuntaa Maltalle burleskitapahtuman pääesiintyjäksi.


Unelmat ja ura merten takana tulevat askel askeleelta lähemmäksi, sillä Saana puuhaa myös muuttoa Phoenixiin.

Burleskin löytäminen oli Saanan elämän suurin käännekohta, vaikka myös hyvä itsetunto on kantanut aina pitkälle.

Siitä huolimatta parikymppinen epävarma nuori Saana ei olisi uskonut esiintyvänsä jonain päivänä rohkeasti ja estottomasti kansainvälisille burleskiyleisöille.

-?Välillä mietin, miten tässä näin kävi, että siitä 20-vuotiaasta, 50 kiloa painavammasta Saanasta kuoriutui kansainvälinen seksisymboli!

Ilta Sanoma
17. huhtikuuta 2018 12:10:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.