Ilta Sanoma

Julkaistu:

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on tiistaina Abderrahman Bouananen vuoro tulla kuulluksi.
Käräjäoikeus on varannut terroristisista murhista ja murhayrityksistä syytetyn Abderrahman Bouananen kuulemiselle kaksi istuntopäivää, tiistain ja keskiviikon. Mahdollista on sekin, että kuuleminen saadaan vietyä yhdessä päivässä eikä varapäivää tarvita.

-?Varmasti aika ainakin riittää, totesi syyttäjä Hannu Koistinen viime viikolla, kun Bouananen kuulemista pohjustettiin oikeudessa.

Päivän mittaan selviää, kuinka Bouananen kuuleminen sujuu. Pysytäänkö itse asiassa vai kuullaanko oikeudessa terroristista propagandaa ja pelottelua?

Tähän asti Bouanane on toiminut oikeudessa varsin arvaamattomasti. Heti ensimmäisenä käsittelypäivänä viime viikon maanantaina Bouanane pyysi puheenvuoron ja alkoi kertoa kaulankatkomisaikeistaan, jotka tulivat täytenä yllätyksenä hänen omalle asianajajalleenkin. Bouanane myös naureskeli ja virnuili oikeudessa tavalla, joka herätti pahennusta muun muassa uhreissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime keskiviikkona Bouanane poistettiin istuntosalista. Hän raivostui ja alkoi syytää arabiankielisiä solvauksia uhrille, joka oli kutsunut häntä pelkuriksi.

Syyttäjä haluaa kuulla Bouananea oikeudessa liittyen ensinnäkin tekoihin valmistautumiseen ja hänen tekoa edeltäviin liikkeisiinsä sekä toisaalta hänen radikalisoitumiseensa ja tekojen terroristiseen tarkoitukseen. Itse tekojen kulku tulee syyttäjien käsityksen mukaan todistetuksi muulla näytöllä.

Bouanane itse on ilmoittanut, että hän haluaa tulla kuulluksi.
Ilta Sanoma
17. huhtikuuta 2018 11:10:42 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.