MTV

Trump vastaa syytöksiin: "En vähätellyt pandemiaa, oikeastaan suurentelin sitä" - presidentin mielestä koronavirus katoaisi ilmankin rokotetta

MTV - logo MTV 16/09/2020 13:44:25 Tommi Kolehmainen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan hän ei vähätellyt koronaviruspandemiaa alkukeväällä. Televisioidussa haastattelussa hän väitti sen sijaan suurennelleensa sitä.

Trump sanoi viime viikolla julkisuuteen tullussa nauhoitteessa, että hän tiesi koronaviruksen tappavasta luonteesta jo helmikuussa ja vähätteli sitä tarkoituksella hillitäkseen paniikkia.

Nyt yhdysvaltalaisella ABC-kanavalla esitetyssä tilaisuudessa yleisöstä kysyttiin, miksi presidentti vähätteli virusta, vaikka hänen tulisi puolustaa maata. Tähän Trump vastaa tosiasiassa suurennelleensa virusta.

- En vähätellyt sitä. Oikeastaan monella tavalla suurentelin sitä, toimintani näkökulmasta, Trump sanoi.

Presidentti perusteli hänen mukaansa "vahvaa toimintaansa" aiemmin Kiinalle ja Euroopalle asettamillaan maahantulokielloilla.

Joka tapauksessa toimittaja Bob Woodwardin kirjaa varten nauhoitetussa haastattelussa hänen kuullaan omin sanoin kertovan, että hän vähätteli viruksen uhkaa tietoisesti.

Nämä nauhat aiheuttivat mylläkän - kuuntele, kuinka Trump puhuu toimittajalle täysin päinvastaista kuin koko muulle maailmalle

Trump: Virus katoaisi ilmankin rokotetta

Trump puhui tilaisuudessa myös koronaviruksen katoavan uuden rokotteen avulla "hyvin nopeasti". Trump lupaili rokotteen valmistuvan mahdollisesti muutaman viikon sisällä.

Presidentti totesi kuitenkin, että hänen mielestään virus katoaisi muutenkin ajan myötä.

- Se katoaisi ilmankin rokotetta, George. Mutta (rokotteen kanssa) se katoaa paljon nopeammin, Trump sanoi keskustelua vetävälle ABC-kanavan uutisankkuri George Stephanopoulokselle.

- Se katoaisi ilman rokotetta? Stephanopoulos toistaa.

- Toki. Ajan kanssa, Trump vakuuttaa.

- Ja useiden kuolemien, uutisankkuri sivaltaa.

Lähde: Reuters

Lue myös: Uutuuskirja Trumpista valaisee, miksi presidentti tuntuu pitävän autoritäärisistä johtajista: "Mitä kovempia ja ilkeämpiä he ovat, sitä paremmin tulen toimeen heidän kanssaan"

16. syyskuuta 2020 16:44:25 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.