MTV - logo

Lindsey Vonn avautui alppihiihtokisan formaatista: "Ei reilua, ei kuulu maailmancupiin"

MTV - logo MTV 21/12/2017 13:49:53 Ossi Karvonen
© AFP / Lehtikuva

Yhdysvaltalainen alppihiihtotähti Lindsey Vonn ei pidä paripujottelu nykymuodossaan oikeudenmukaisena kilpailumuotona.

Vauhtilajeihin erikoistunut Vonn ei laskenut itse paripujottelukisassa Ranskan Courchevelissa keskiviikkona, mutta hän arvosteli siitä huolimatta kisaformaattia, jossa parikisan hitaampi osapuoli putoaa jokaisella kierroksella kilpailusta pois.

Ensimmäisellä kierroksella kaikki 16 paria laskivat kaksi suoritusta, mutta jatkopareissa laskuja tehtiin vain yksi. Toinen yhdysvaltalaistähti Julia Mancuso tiedusteli Twitterissä Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alppiväeltä sitä, miksi laskuja on vain yksi, kun radan punainen puoli oli ainakin Mancuson mielestä selvästi sinistä nopeampi.

Vonn allekirjoitti Mancuson arvion ja jatkoi formaatin arvostelua.

- Jokaisella kierroksella tulisi olla kaksi laskua, jotta tämä olisi reilua. Ja olen silti sitä mieltä, että tämän pitäisi olla näytöskisa, ei maailmancupin kilpailu, Vonn kirjoitti.

Kisan voittaja, Yhdysvaltojen Mikaela Shiffrin laski maailmancupin ykkösnaisena jokaisella viidellä kierroksella punaisella puolella rataa. Vonnin ja Mancuson arviota tukee myös se, että kilpailun 36 paritaistelusta ainoastaan seitsemän päättyi sinisellä radalla laskeneen alppihiihtäjän voittoon.

21. joulukuuta 2017 15:49:53 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.