STT

Yllättäjä spurttasi ravikuningattareksi - Hetviina menetti kokonaiskisan voiton päätösmatkalla

STT - logoSTT 2/08/2020 16:16:18 STT

Kuningatarkilvan lähtökiihdytys noudatti jälleen kahdesta aiemmasta kisasta tuttua käsikirjoitusta. Hannu Torvinen sai Virin Camillan taas loistavasti liikkeelle. Valjakko kuitenkin luovutti ensimmäisen osamatkan tapaan vetotyöt Liisan Tulilinnulle.

Suursuosikki Hetviinan valmentaja Antti Tupamäki pääsi valitsemaan kokonaiskisan johdon ansiosta ensimmäisenä lähtöpaikan päätösmatkalle. Petäjävetinen ohjastaja-valmentaja valitsi tamman lähtöradaksi takarivin sisimmän radan. Se koitui ainakin osittain valjakon kohtaloksi. Hetviina ravasi kaukana kärjestä ja kiriin lähtiessä kärkipään hevosilla oli jo reilusti etumatkaa, eikä kahden ensimmäisen osamatkan kaltaista murskakiriä nähty enää viimeisessä osakilpailussa.

Virin Camilla nautti johtaneen Liisan Tulilinnun vetoavusta, kunnes Torvinen käänsi ensin mainitun kiriin, jolla tamma pudotti muut hevoset kauas taakseen. Kahtena viime vuotena Virin Camilla on lähtenyt kokonaiskilvan johdossa päätösmatkalle, mutta kuningatarkilvan voitto on jäänyt haaveeksi. Nyt Reino Miettisen valmentama konkaritamma nappasi himoitun seppeleen itselleen 13 vuoden ikäisenä.

- Joskus on ajot olleet huonoja, joskus tuurit huonoja, mutta niinhän se tässä hommassa vähän menee. Aika kova homma, liikuttunut Torvinen kertoi tunnelmiaan kuningatarkilvan ratkettua.

Evartti hurjasteli uuden rataennätyksen

Kuninkuuskilvan toisessa osalähdössä nähtiin suosikin ylivoimaa. Ensimmäiset metrit olivat tulisia. Johtopaikalle pinkoi viitosradalta lähtenyt Vixus, joka onnistui torjumaan alussa Caijuksen ohitusyrityksen. Evartti sai mieluisan juoksun toisella radalla, kun johtavan rinnalla ravannut A.T. Veeti tarjosi sille vetoapua.

Ennen viimeistä kurvia Santtu Raitala teki ratkaisun ja käänsi Evartin kiriin kolmannelle radalle. Spurtti oli niin vauhdikas, etteivät muut pysyneet lainkaan mukana. Ensimmäisen osamatkan voittaja ravasi näin ylivoimaiseen voittoon myös toisella osamatkalla. Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus oli toinen ja kisan ensikertalainen Vixus tsemppasi keulapaikalta kolmanneksi.

Voittoaika oli 20,5, joka on samalla Seinäjoen raviradan uusi rataennätys. Aiempi Patrikin juoksema ennätys oli peräti 31 vuoden takaa.

- Evartti oli tänään ihan superhieno, Raitala ihasteli ohjastettavansa suoritusta..

- Jo ennen lähtöä hevonen oli tosi hyväntuntuinen. Maalisuoralla yritettiin saada eroa kovimpiin kilpakumppaneihin.

Lissun Eerikki laukkasi toisella osamatkalla hylkäykseen, joten sen peli on pelattu kokonaiskisaa ajatellen. Myös Joriini laukkasi, mutta teki hyväksytyn juoksun, joten se säilytti mahdollisuutensa, joskin ne heikkenivät paljon.

2. elokuuta 2020 19:16:18 Categories: CNBC STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.