Ilta Sanoma

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Parvelan Retu jatkoi Pikkukunkussa odotetusti ikäluokkansa ylivertaista hallintaa.
5-vuotiaille suomenhevosille rajatussa Pikkukunkussa oli vain yksi suosikki, sillä ikäluokan tähti Parvelan Retu ei ollut hävinnyt yhtään kilpailua 4-vuotiaana, eikä 5-vuotiaana, eikä ole hävinnyt sunnuntain jälkeenkään.

Hannu Torvinen suuntasi supersuosikilla johtopaikalle alkumatkan aikana, kaksikko sai johtaa joukkoa maltillisella matkavauhdilla ja lopussa Retu irtosi hallittuun voittoon.

Parvelan Retun Kuninkuusravien voitto oli jo 21. peräkkäinen. Tähti etenee vääjäämättä kohti Vieskerin peräkkäisten voittojen SE-lukemaa, joka on 30.

- On se mahdoton määrä voittoja peräkkäin. Pitää muistaa, että tässä ikäluokassa on muitakin tosi hyviä varsoja, eivätkä nämä voitot koskaan helpolla irtoa, Torvinen huomautti.

Torvinen näyttää olevan tänä vuonna nuorten suomenhevosten erikoismies, sillä eilen mies ohjasti Kinderin Pikkuprinssiksi.

Omistaja Lakos Team Ay:n tili karttui Pikkukunkusta 10000 eurolla ja hevosen voittosumma ylitti 200000 euron rajapyykin. Voittoaika oli maltillisen matkavauhdin jälkeen 25,2/2100 metriä.

- Tämä on kaikin puolin niin mahtava hevonen, että ei se ole tottakaan. Ei tällaisia taida syntyä montaa maailmaan kautta historiankaan, valmentaja Petri Laine maalaili.

Kuninkuusraveissa kun oltiin, niin spekulaatiot kävivät kuumana, että nähdäänkö vuoden 2019 Pikkuprinssi ja 2020 Pikkukunkku jo ensi vuonna pääkilpailussa.

- Monena vuonna olen Kuninkuusraveihin tullut ja tulen varmasti ensi vuonnakin, mutta ei se taida vielä olla silloin Retun aika juosta kaikkein kovimpia vastaan. Edetään rauhallisesti. Nyt ajatukset ovat Derbyssä, joka on kauden päätähtäimemme, Laine mietti.
Ilta Sanoma
2. elokuuta 2020 18:55:04 Categories: Ilta Sanoma Ravit The New York Times

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.