Sport Content

Arsenal kaatoi Chelsean Lontoon paikallisessa ja pääsi juhlimaan FA Cupin voittoa

Sport Content - logo Sport Content 1/08/2020 21:02:11 Sport Content
© Toimittanut Sport Content

Arsenal on jalkapallon Englannin FA Cupin mestari vuosimallia 2020.

Arsenal kaatoi lauantaina Lontoon Wembleyllä pelatussa FA Cupin finaaliottelussa paikallisvastustajansa Chelsean maalein 2-1.

Chelsea aloitti ottelun vahvasti. Olivier Giroud juoni tekopaikan ja Christian Pulisic iski Chelsean 1-0-johtoon vasta 5. minuutilla.

Chelsean vahva alku ei kuitenkaan pelästyttänyt Arsenalia, joka nousi 28. minuutilla tasoihin. Pierre-Emerick Aubameyang laittoi pilkun varmasti sisään ja nosti Gunnersin rinnalle.

Toisella jaksolla osui enää vain Arsenal. Pelin 67. minuutilla nähtiin voittomaali. Nicolas Pepe tarjoili ja Aubameyang kynäili itsensä näyttävästi tekopaikkaan ja viimeisteli tyylikkäästi 2-1.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Chelsean kiri kuoli lopullisesti, kun Mateo Kovacic rappasi itselleen toisen varoituksen ja lensi ottelusta ulos.

Chelsea ei saanut enää vajaamiehisenä kunnon kiriä käyntiin ja näin altavastaajana otteluun lähtenyt Arsenal pääsi juhlimaan FA Cupin mestaruutta. Arsenalin voitto oli täysin ansaittu, sillä se loi ottelussa enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja ja sai myös enemmän vaarallisia hyökkäyksiä aikaiseksi.

Voitolla saattoi olla ratkaiseva vaikutus siihen, että maalipyssy Aubameyang jatkaa sittenkin Arsenalin riveissä. Arsenalille FA Cupin mestaruus oli sen historian 14:s. Edellisen kerran Tykkimiehet olivat juhlineet kyseistä mestaruutta vuonna 2017. FA Cupin voitto oli Arsenalin päävalmentajalle Mikel Artetalle ensimmäinen pokaali seuran peräsimessä.

Ville Hirvonen
2. elokuuta 2020 0:02:11 Categories: - info - regions RTBF Sport Content

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.