MTV

Legendaarisen muusikon tytär sponsoroi Jamaikan jalkapallon MM-kisoihin - Usain Boltilta onnitteluviesti joukkueelle

MTV - logo MTV 18/10/2018 20:55:58 Feliks Heikkinen
Jamaika eteni ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. © Ronald Martinez2018 Getty ImagesJamaika eteni ensimmäistä kertaa MM-kisoihin.

Jamaikasta on tullut ensimmäinen Karibianmeren maa, joka pääsee mukaan jalkapallon MM-kisoihin naisten puolella. "The Reggae Girlz" -nimellä kulkeva maajoukkue saa kiittää menestyksestään legendaarisen muusikon Bob Marleyn tytärtä Cedella Marleyta.

Cedella Marley tuli mukaan kuvioihin vuonna 2014. Jamaikan maajoukkue oli lakkautettu neljä vuotta aiemmin. Hänestä tuli joukkueen lähettiläs ja sponsori. Hän sai maajoukkueen kurssin käännettyä, ja palkinto tehdystä työstä tuli keskiviikko-iltana.

Jamaika kaatoi Panaman rangaistuspotkukilpailussa Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliiton Concacafin mestaruusturnauksen pronssiottelussa. Jamaikalainen media on tituleerannut suoritusta yli-inhimilliseksi. 

Maa johti ratkaisevaa ottelua kahdesti, mutta molemmilla kerroilla Panama tuli tasoihin. Lopulta Dominique Bond-Flasza ampui ratkaisevan rangaistuspotkun sisään, ja lähetti Jamaikan ensi vuoden Ranskan MM-kisoihin.

- Iso kiitos Cedella Marleylle, joka laittoi päänsä pölkylle puolestamme, päävalmentaja Hue Menzie sanoi ottelun jälkeen. 

Cedella Marley on myös suunnitellut Jamaikan kisa-asun vuoden 2012 Lontoon olympialaisiin. Kahdeksan vuotta sitten, Jamaikan jalkapalloliitto lopetti kaiken rahoituksen naisten maajoukkueen suhteen. Tämän myötä joukkue hajosi, ja se oli kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa sijoitumattomana kolmen vuoden aktiivittomuuden jälkeen.

2014 Marley tuli mukaan kuvioihin.

- Uskon, että joukkueesta tulee yksi vahvimmista naisten jalkapalloilussa, jos he vain saavat samanlaisen rahallisen tuen, jonka maamme yleisurheilijat saavat, Marley sanoi BBC:lle.

- "The Reggae Girlz" ovat pystyneet pärjäämään parhaita vastaan, pelkästään vaatimattomilla taidoilla ja intohimosta jalkapalloon, Marley jatkoi.

Myös Jamaikan suurimpiin urheilutähtiin kuuluva Usain Bolt onnitteli joukkuetta Twitterissä. 


18. lokakuuta 2018 23:55:58 Categories: KIRKKONUMMI Kirkkonummen Sanomat MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.