Ilta Sanoma

Julkaistu:

Ranska
Toissa viikon sunnuntaina Korsikan pohjoispuolella tapahtunut rahtilaivojen yhteentörmäys on aiheuttanut ympäristövahingon rannoistaan tunnetulla Ranskan Rivieralla.
Tunisian lipun alla kulkeva ro-ro-alus Ulysse ja Kyprokselle rekisteröity konttialus CLS Virginia törmäsivät toisiinsa 30 kilometrin etäisyydellä Korsikasta. Hyvistä merenkulkuolosuhteista huolimatta Ulysse törmäsi suoraan Korsikan saaren pohjoispuolella ankkurissa olleen CLS Virginian kylkeen.

Törmäys repi CLS Virginian kylkeen suuren repeämän, jonka kautta mereen pääsi vuotamaan satoja kuutiometrejä öljyä. Alukset jäivät kiinni toisiinsa ja ne saatiin irrotetuksi toisistaan vasta päiviä turman jälkeen.

Lue lisää: Kaksi isoa rahtialusta törmäsi Välimerellä keskellä aavaa ulappaa - ympäristövahinko uhkaa

Torstaina uutistoimitus Reuters kertoi, että Ranskan Rivieralla on jouduttu sulkemaan hiekkarantoja ympäristövahingon vuoksi. Reutersin mukaan ainakin Saint Tropezin, Ramatuellen ja Sainte Maximen rantoja on suljettu, kun tahmainen öljy on ajautunut rannikolle.


Ranskan Rivieran rannat ovat tunnettuja valkeasta hiekastaan ja ovat matkailijoiden sekä kuuluisuuksien suosiossa. Torstaina kaiken kaikkiaan yli sata ihmistä oli hälytetty paikalle öljyntorjuntatoimiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tehtävä on vaikea, sillä rantaan ajatunut öljy joudutaan korjaamaan pois hiekalta ja kivikoista käsivoimin. Ranskalaisviranomaiset arvioivat, että rantojen siivousoperaatio voi kestää jopa kaksi viikkoa.

-?Kokemus on osoittanut, että tällainen torjuntaoperaatio pitää tehdä pikkutarkasti ja huolellisesti, Jean-Luc Videlaine kertoo Reutersille.


Lue lisää: Kaksi rahtilaivaa törmäsi Välimerellä - törmäys jätti toisen aluksen kylkeen valtavan aukon

Pahimmillaan turmapaikalta mereen päässyt öljylautta oli noin 20 kilometrin pituinen ja useiden satojen metrien levyinen. Viranomaiset uskovat, että rannikolle ajautuu lisää öljyä myös tulevien päivien aikana.

Öljy on vahingollista merikasveille ja -eläimistölle. Vaikka meressä elävät eläinlajit kykenisivät välttämään öljylautat, voi öljyä päätyä ravintoketjuun.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ramatuellen pormestari on vaatinut, että öljynsiivouskustannukset tulevat vahingon aiheuttajan maksettaviksi.

Ilta Sanoma
19. lokakuuta 2018 0:23:14 Categories: Ilta Sanoma Liverpool Echo Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.