Ilta Sanoma

Julkaistu:

Toto64
Conrad Lugauer juhlii Solvallassa?
Illan Toto64-kierros ravataan Solvallassa, jossa ei olekaan kyseessä mitkään normaalit tiistai-karkelot. Pelkästään ykköspalkintoina rahaa maksetaan ulos yli 1,5 miljoonaa kruunua. 300 000 kruunun ykkösillä ajettavia Margaretas Unghästserie -lähtöjä on neljä kappaletta, joista kolme on T64-kohteina.

Niistä löytyvät myös pienemmän systeemin varmat. Conrad Lugauerin suojatit American Hill (T64-3) ja Gulfstream Am (T64-6) ovat molemmat ravilla hyvin lähellä voittoa. Isompi lappu tehdään poikkeuksellisesti ilman varmaa. Mistään "mummolapusta" ei silti ole kyse, vaan kolmessa kohteessa suosikista vedetään kokonaan ohi.

Pelimielessä ravit ovat ennakkoon herkulliset ja lähdöistä löytyy monta todella maistuvaa tapausta. Erityisesti Global Wise Guy (T64-5) ja Aperfecttric (T64-1) ovat ainakin aamupäivän pelijakaumassa ns. kanuunakohteita.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy lähdön neljä starttiin eli noin klo 20.30.


Toto64-1

Avauskohde on avoin 3-vuotiaiden tammojen Margaretas Unghästserie -lähtö. E3-finaaleiden läheisyys näkyy tasossa ihan parhaiden puuttuessa viivalta. 9 Hill's Angel on joutunut maistamaan tappion karvasta kalkkia vasta kerran, 2-vuotiaana Vincennesissa. Italiasta takaisin synnynmaahansa palanneen tamman voittotehtailu on jatkunut pitkän talvihuilin jälkeen myös Ruotsissa. Solvallan ja Axevallan ykköset tulivat keulajuoksun päätteeksi ja Halmstadissa se kurotti voittoon johtavan rinnalta. Paperilla kaikki näyttää priimalta, mutta mitenkään loisteliasta kuvaa vinttikoiramaisella tyylillä juokseva Hill's Angel ei ole jättänyt. Keulavoitoissaan se sai vetää maltilla ja varsinkin viimeksi Axevallassa voitto meni yllättävän tiukoille. Carl Johan Jepsonin ajokkia onkin pidettävä vain niukkana suosikkina.

4 You Could Be Mine on vielä hieman kääntämätön kortti näihin lähtöihin, kun se ei ole kohdannut parhaita kilpasisariaan. Örjan Kihlströmin ajokki voitti viimeksi Solvallassa keulajuoksun päätteeksi todella herkällä tyylillä ja varaa jäi roppakaupalla. Vastus on nyt aiempia startteja kovempi, mutta You Could Be Mine pystyy vastaamaan siihen. Lisäksi se päässee keulaan ja matkavauhti voi olla rauhallista.

3 Aperfecttric teki viimeksi kovan juoksun Örebron E3-karsinnassa. Se kompuroi lähdössä laukalle, jäi muista ja kiri takajoukoissa loppusuoralla pirteästi kuudenneksi. Ilman laukkaa finaalipaikka olisi täytynyt olla hyvin lähellä. Sitä ennen Axevallassa tamma juoksi neljännessä ulkona, josta ei olisi pitänyt ehtiä kärkitaistoon hitaan matkavauhdin jälkeen. Aperfecttric kehitti kuitenkin kanuunakirin ja tykitti aivan voittaneen Hill's Angelin tuntumaan. Se olisi saattanut tulla jopa ohi, jos Jim Oscarsson olisi kääntänyt hieman aiemmin vapaille väylille. Siihen nähden joku yhtälössä ei täsmää, kun alustavasti Hill's Angelia on pelattu 58 prosenttia ja Aperfecttricia kolme.

11 Clockwork on todella kova tamma, joka vakuutti varsinkin huhtikuisessa Färjestadin startissa. Sen jälkeen siinä ei ollut tuttua loistoa Solvallassa ja viimeksi E3-karsinnassa juoksu meni turhan vaativaksi. Pari epäonnistumista alla Clockwork voi jäädä turhan vähälle huomiolle. Samanlaisena kuin Färjestadissa se pystyisi kiertämään kaikki ja poisjääntien myötä lähtöpaikkakaan ei vaikuta enää niin kurjalta.

Juoksunkulku: You Could Be Mine etenee viimeistään ensimmäisellä takasuoralla keulaan. 1 Stella Nova Race ja 5 Naughty Girl Tooma tavoittelevat paikkaa sen takana. Matkavauhti voi olla hyvinkin maltillista, joten Hill's Angelilla/Clockworkilla on todennäköisesti pakko kiertää viimeistään kierros jäljellä johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Hill's Angel (58%) on raakasti ylipelattu. Aperfecttric (3%) ja Clockwork (6%) ovat tarjouksessa.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 9, 4, 3, 11
Suuri: 9, 4, 3, 11

Toto64-2

Toinen kohde on tammojen MälardalsCupen-karsinta. 2 Super Sarah ei vakuuttanut viimeksi Elitloppet-viikonlopun startissa. Toki tehtävästä muodostui takapareista vaikea, mutta ei tamman kirissä ollut ruutiakaan. Edellistä hyvää näyttöä siltä onkin haettava yli kahden kuukauden takaa. Siihen nähden ainakin alustava suursuosikki-asema on hyvin kyseenalainen, kun voi kysyä pitääkö sen olla edes suosikki. Super Sarahista puuttuu muutenkin yksi tärkeä ominaisuus, luokkahevosen leima, eikä se ole kyvyiltään likikään tämän lähdön paras menijä. Lisäksi sisäradan lähtöpaikka voi koitua tasaiselle avaajalle hankalaksi. Siitä vedetäänkin ohi ja kohde koitetaan selvittää kahdella merkillä.

3 Ghostintheshellin kyvyistä kertoo olennaisen, että 4-vuotias voitti viime kesänä täysin pystyyn lähdön, jossa oli vastassa ikäluokan parhaita kilpasisaria Diana Zetin ja Ganga Baen johdolla. Sen jälkeen on vastustanut juuri silloin, kun isoa rahaa on ollut jaossa ja voittosumma on jäänyt kykyihin nähden varsin vaatimattomaksi. Timo Nurmoksen treenattava on juossut talvitaukonsa jälkeen kaksi starttia. Ensimmäinen pilaantui laukkaan ja viimeksi se oli yllättävän pehmeä sisäratareissulla. Toki kyseessä oli kovatasoinen Elitloppet-viikonvaihteen 4-vuotistammaeliitti ja Ghostintheshell noteerasi kuitenkin hyvän tuloksen 11,6aly. Nyt vastus helpottuu monta pykälää ja varsinkin keulaan päästessään se olisi paha lyötävä.

11 Lovemore teki Iikka Nurmosen treenistä pelkästään hyviä juoksuja Ruotsissa. Eskilstunassa tuli epäonnistuminen, mutta silloinkin loppukurvin laukkaan saattoi palaa jopa voitto. Erityisen vakuuttava tamma oli Solvallan voitossaan, jossa se pinkoi keulasta omille teilleen ja noteerasi hienon ajan 12,9ake. Yksikään illan vastustajista ei ole mennyt täyttä matkaa tuota kovempaa. Petri Salmelan treeniin siirtynyt Lovemore on saanut heikon lähtöradan, mutta sillä voi ajaa matkalla eteenpäin tarpeen niin vaatiessa.

Jättiyllätysten metsästäjät huomioivat kyvykkään 5 Iceland Fallsin, joka riisutaan ennakkotietojen mukaan ensimmäistä kertaa kengät pois.

Juoksunkulku: 6 American Dream lienee ensimetreillä vikkelin. Kengätön Iceland Falls saattaa myös ampua lujaa matkaan, ja sillä voitaisiin hyvinkin ajaa keulasta. Ghostintheshellilla lähdetään ainakin kyselemään kärkipaikkaa ja on lopulta todennäköisin keulahevonen. Super Sarah lähtee tasaisesti ja Erik Adielsson pyrkinee vain pääsemään toiselle. Lovemorella voidaan ajaa matkalla eteenpäin jos vauhti keulapäässä rauhoittuu.

Pelijakauma: Super Sarah (56%) on roimasti liikaa vedetty. Ghostinthesell (11%), Lovemore (13%) ja Iceland Falls (2%) ovat varsin maistuvia.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3, 11
Suuri: 3, 11

Toto64-3

Tammalähdöllä jatketaan myös kolmannessa kohteessa. Enintään 450 000 kruunua tienanneet 4-vuotiaat kamppailevat Margaretas Unghästserie -lähdön ykkösrahoista. 2 American Hill on ravia polkiessaan hävinnyt tällä kaudella vasta kerran. Drottning Silvias Pokalin karsinnassa tammalla prässättiin ylikovaa keulassa juossutta Ganga Baeta ja lopussa tuoreemmat voimat jyräsivät ohi. Halmstadissa sille annettiinkin kiltimpi juoksu johtavan takana ja siitä Conrad Lugauerin suojatti kiitti spurttaamalla selvään voittoon ohi keulassa juosseen kovan Dontlooseallmoneyn. Viimeksi Axevallassa tehtävä oli takapareista toivoton, kun matkavauhti oli hölkkää. American Hill oli kyllä tekemässä hyvää kiriä, mutta laukkasi loppusuoralla. Illan tehtävä näyttää varsin sopivalta ja tamma on saanut vieläpä parhaan mahdollisen lähtöpaikan. American Hillia onkin pidettävä isona suosikkina ja se jää pienemmän systeemin varmaksi. Laukkariski on kuitenkin aina läsnä, joten isompaan lappuun kaksi varmistusta.

3 Groupie Doll on noussut hienoon iskuun. Toissa kerralla Solvallassa se eteni keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja hallitsi kovassa lopetuksessa vaivatta. Viimeksi Rättvikin Breeders' Crownin alkuerässä tamma pinkoi kolmannesta sisältä viimeiset 400 metriä 08-kyytejä ja ehti aivan kovan kärkipari Anthara Bi - Alaska Kronos rinnalle. Varsinkin keulaan päästessään se voisi haastaa American Hillia, mutta toki suosikkikin osaa lähteä tarvittaessa lujaa matkaan.

Reima Kuislan omistama 10 Be The One teki Solvallassa positiivisen startin suoraan pitkältä tauolta. Alussa pitkään kolmannella radalla tarponut tamma lähti neljännestä ulkoa reissuun kierros jäljellä ja tuli ulkoratoja pitkin hyvin perille asti 10,9-vauhtisella päätöstuhannella. Timo Nurmoksen treenattava oli hyvä jo viime vuonna, mutta nyt se näytti entistä jämäkämmältä ja 4-vuotiskauden jatkoa seurataankin suurella mielenkiinnolla.

11 Mellby Happy kerännee korealla taulullaan ja Björn Goopin hevosena paljon peliä, mutta se ei ole kyllä vakuuttanut voitoista huolimatta lainkaan ja tässä porukassa kärkisija tulisi isona yllätyksenä.

Juoksunkulku: 6 Isa ja 7 Jamaica Boko ovat myrkynnopeita starttareita ja saattavat vallata alussa kärkiasemat, vaikka lähtöpaikat hieman ulkona ovatkin. American Hill pääsee etenemään alkumatkasta keulaan ellei siellä ole Groupie Doll, joka lienee ainoa, jolla voitaisiin ajaa suosikkia vastaan.

Pelijakauma: Muuten ei isompaa huomauttamista, mutta Mellby Happy (10%) on odotetusti liikaa pelattu. Be The One (5%) on jäänyt yllättävän vähälle huomiolle.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2
Suuri: 2, 3, 10

Toto64-4

Ruotsiin ostettu 6 Arizona Dream aloitti Italiassa voitokkaasti voittamalla viidestä ensimmäisestä startistaan neljä kertaa. Sen jälkeen menestys oli tiukemmassa, mutta jäähyväisstarttinsa saapasmaassa se voitti Foggiassa keulajuoksun päätteeksi ylivoimaisesti. Timo Nurmos ei tuo suojattejaan koskaan huonona radoille, joten tauosta ei liikaa kannata huolestua ja Arizona Dream lieneekin heti valmis menestymään.

8 Peter Highness on kyvykäs hevonen, jonka voittosumma on kykyihin nähden varsin pieni. Ruuna oli pitkään alamaissa, mutta viime starttien perusteella nousemassa taas hyvään vireeseen. Viimeksi Östersundissa ruuna oli tähän starttiin verrattuna kivikovassa lähdössä johtavan takaa vähintään asiallinen neljäs ja jätti taakseen kovia, toki takamatkoilta lähteneitä, hevosia. Sitä ennen Oskar Kylin Blomin suojatti voitti Lindesbergin pistelähdön ylivoimaisesti.

Kolmantena merkkinä lapulle Jörgen Westholmin tallista debytoiva 14 Knifetown Lover. Se ailahteli kovasti viime kaudella ja todella kovaa suoritusta saattoi seurata täysin surkea esitys. Kapasiteetista homma ei jää kiinni, stayer-matka sopii ja se pystyy kärkitaistoon takamatkasta huolimatta.

Kohteen selvähköksi suosikiksi on ainakin alustavasti pelattu 3 Jareth Boko. Ruuna on toki juossut paljon kovempia lähtöjä, mutta se ei ole vakuuttanut laisinkaan viime starteissa eikä synkkä tulosrivistö ole sattumaa. Muutenkaan ei liene täysin sattumaa, että uran voittosarakkeessa on vain yksi talletus. Lisäksi voltin kolmoselta on laskettava laukkariskiä. Jareth Boko jääkin systeemien ulkopuolelle.

Juoksunkulku: Jareth Boko tai Arizona Dream etenee alkumatkasta keulaan. Matkavauhti voi olla hyvinkin maltillista.

Pelijakauma: Jareth Boko (31%) on rapsakasti liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 6, 8, 14
Suuri: 6, 8, 14

Toto64-5

Isorahaisten lämminveristen maili ei tasollaan huimaa 100 000 kruunun ykköspalkinnosta huolimatta. Vain yhdellä hevosella näkyy voitto viiteen viimeiseen starttiin ja sekin on lokakuulta. Systeemeissä otetaan voimakkaasti kantaa ohittamalla ainakin aamupäivän pinnoissa kolme eniten pelatuinta ja kohde pyritään selvittämään kolmella ideamerkillä.

5 Alone on pelattu selvähköksi suosikiksi, mutta se ei ole juossut sitten Derby-finaalin eli taukoa on takana noin kymmenen kuukautta. Lisäksi maili ei ole se kaikkein optimaalisin matka enemmän vahvalle menijälle. 7 Ferrari Riverin kapasiteetti on kova, mutta ruunan otteista on puuttunut loistokkuus jo pitkään. 6 Grainfield Aiden vaatinee huilin jälkeen startteja ollakseen parhaimmillaan.

1 Global Wise Guyn tulosrivistö on koko porukan heikon, yhden vitossijan lisäksi taulussa on pelkkää nollaa. Se ei kuitenkaan kerro ruunan kyvyistä mitään, sillä kyseessä on Kriteriumin ja Derbyn karsinnat voittanut hevonen. Derbyfinaalissa se roikkui johtaneen Attraversiamon takaa neljänneksi, mutta ei onnistunut lainkaan enää loppusyksystä. Timo Nurmoksen treenattava ravasi huonosti ja oli muutenkin vaisu. Se aloitti 5-vuotiskautensa vasta kymmenen päivää sitten Lindesbergissä, jossa kaikki mahdollinen meni pieleen. Ruuna nostettiin törkeästi kolmannelle 1300 metriä ennen maalia ja kuskiltakin paloi käämit totaalisesti. Tehtävä meni täysin mahdottomaksi ja Kim Eriksson antoi hevosen vain rullailla maaliin. Nyt on uusi päivä ja Global Wise Guy on mainiolta paikaltaan valmis menestymään.

Pitkän tauon jälkeen kolmannen starttinsa juokseva 11 Urban Kronos teki lupaavan startin viimeksi Färjestadissa. Kaukana takapareissa matkannut ori pääsi etenemään loppukurvissa sisärataa pitkin jääden lopulta keulavoittajan taakse pussiin. Lähtöpaikka on toki ikävä, mutta ylivauhtisella juoksulla Kim Erikssonin ajokki pystyy kärkitaistoon.

3 Dragster pääsee kilpailemaan harvakseltaan, mutta kyseessä on kovaluokkainen menijä, joka oli esimerkiksi maaliskuussa Halmstadin kultadivisioonassa kolmas. Ruuna osaa lähteä lujaa liikkeelle ja keulasta se olisi paha lyötävä.

Juoksunkulku: Global Wise Guy, Dragster ja Ferrari River taistelevat johtopaikasta. Jos viimeksi mainittu jää johtavan rinnalle, niin matkavauhti lienee kovaa koko matkan.

Pelijakauma: Global Wise Guy (2%) on hurjan maistuva aamupäivän peliosuudellaan.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1, 11, 3
Suuri: 1, 11, 3

Toto64-6

T64-kohteet huipentuvat hienotasoiseen enintään 450 000 kruunua tienanneiden 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Margaretas Unghästserie -lähtöön. Ykkösvihjeeksi nousee ja pienemmän systeemin varmaksi jää 4 Gulfstream Am. Ori on kyvyiltään jäätävä kova hevonen ja sen ei pitäisi missään nimessä enää juosta näin matalarahaisissa lähdöissä, mutta laukat kiusaavat jatkuvasti. Kauden avauksessaan Jägersrossa Conrad Lugauerin suojatti malttoi ravata ja se pamautti keulasta 06-vauhtisen lopetuksen. Åbyssa ori laukkasi hervottomasti jo ennen lähtölinjaa ja Solvallassa hyppy tuli noin sadan metrin juoksun jälkeen. Ravilla Gulfstream Am on hyvin liki voittoa, mutta mitään takeita ravaamisesta ei ole.

1 Easy Cash on tuoreimmissa kisoissaan hallinnut mailin kisoja keulasta mielinmäärin. Nyt vastus kovenee huomattavasti, mutta ori henkii tällä hetkellä niin kovaa virettä, että se pystyy pärjäämään myös tässä tehtävässä. Jörgen Westholmin suojatti lähtee lujaa liikkeelle ja voi pitää sisäradalta keulat, mutta maailma ei kaadu vaikka menettäisikin ne. Easy Cash osaa tulla selästäkin.

3 Slippery Runway on hyvin mielenkiintoinen seurattava. Lähdön vähärahaisin menijä on voittanut hyvällä tyylillä alemmilla tasoilla ja treenari Stefan Melander varmasti uskoo hevoseen, kun on näin roimaan ylisarjaan ilmoittanut. Emilia Leon ajokki lähtee lujaa matkaan ja on todennäköisin keulahevonen.

Kohde pyritään selvittämään näillä kolmella merkillä, vaikka hirvittää jättää lapulta pois niinkin hienoja hevosia kuin esimerkiksi 8 Kinky Boots ja 9 The Gambler.

Juoksunkulku: Easy Cash ja Slippery Runway taistelevat johtopaikasta. Jälkimmäinen on suosikki pääsemään sinne. Jos Gulfstream Am ravaa ja Lugauer ajaa eteenpäin, niin kukaan tuskin uskaltaa lähteä urheilemaan kyseistä valjakkoa vastaan.

Pelijakauma: Slippery Runway (23%) on hieman yllättäenkin suosikki. Gulfstream Amin (17%) prosenteissa olisi ripaus nousun varaa.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 4
Suuri: 4, 1, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 9, 4, 3, 11
Toto64-2: 3, 11
Toto64-3: 2
Toto64-4: 6, 8, 14
Toto64-5: 1, 11, 3
Toto64-6: 4
Hinta: 7,20 ?

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 9, 4, 3, 11
Toto64-2: 3, 11
Toto64-3: 2, 3, 10
Toto64-4: 6, 8, 14
Toto64-5: 1, 11, 3
Toto64-6: 4, 1, 3
Hinta: 64,80 ?

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
9 Hill's Angel 31%
4 You Could Be Mine 26%
3 Aperfecttric 17%
11 Clockwork 15%
1 Stella Nova Race 5%
5 Naughty Girl Tooma 3%
7 Chiffchaff 2%
6 Selcal 0,5%
12 Fantaghiro Brick 0,5%
Toto64-2
3 Ghostintheshell 28%
11 Lovemore 28%
2 Super Sarah 25%
5 Iceland Falls 7%
12 Absurd 6%
8 Miss Maverick 2%
6 American Dream 1%
7 Bellflower Wine 1%
9 Cosy Lazy Louse 1%
10 Goodwill Pellini 1%Toto64-3
2 American Hill 40%
3 Groupie Doll 16%
10 Be the One 12%
1 La Plus Belle 10%
4 Greta Sisu 7%
9 Boiling Point 5%
11 Mellby Happy 3%
5 Strangerinthenight 2%
7 Jamaica Boko 2%
6 Isa 1%
8 Residual Thrust 1%
12 Margareta Tooma 1%

Toto64-4
6 Arizona Dream 22%
8 Peter Highness 18%
14 Knifetown Lover 15%
3 Jareth Boko 13%
7 Galba Ringeat 8%
11 Ediego 5%
13 Hungarian Hotwax 5%
10 Amorcer Levallo 3%
12 Panther Face 3%
4 Carlos Messi 2%
5 Let it be Me Tooma 2%
1 Veams Benelli 1%
2 Ekebys Ia 1%
9 Ornstein 1%
15 Ufo del Rio 1%

Toto64-5
5 Alone 22%
1 Global Wise Guy 16%
11 Urban Kronos 14%
3 Dragster 10%
7 Ferrari River 10%
6 Grainfield Aiden 7%
9 Han Herred 7%
10 Hill Street 7%
12 Ural 3%
2 Union Forces 2%
8 Rushmore Face 2%


Toto64-6
4 Gulfstream Am 22%
1 Easy Cash 16%
3 Slippery Runway 15%
8 Kinky Boots 14%
9 The Gambler 8%
10 Dominic Wibb 7%
11 Rackham 7%
2 Go West Young Man 3%
5 Mr Marvelous 3%
7 Gardner Shaw 3%
6 Stonecapes Superb 1%
12 L.L.Royal 1%

Ilta Sanoma
30. kesäkuuta 2020 15:45:41 Categories: Ilta Sanoma Now To Love Ravivihjeet Ruotsi

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.