MTV

Terasseilla juhlittiin viikonloppuna vailla huolta koronasta - ministeri Kiurulta painava muistutus: "Tämä ei ole millään tavalla ohi"

MTV - logo MTV 30/06/2020 10:30:38 Alec Neihum
KUVITUSKUVA Krista Kiuru 2020 © LehtikuvaKUVITUSKUVA Krista Kiuru 2020

Viikonlopun lämpimät kelit ja baarien pidennetyt aukioloajat saivat monet viikonloppuna juhlatuulelle. Ministeri Krista Kiuru (sd.) toivoo suomalaisilta yhä malttia esimerkiksi turvavälien suhteen.

MTV Uutisille lähetetyssä kuvassa näkyy, kuinka Helsingin Katajanokalla sijaitsevan baarin edusta on pakkautunut täyteen juhlakansaa:

© Toimittanut MTV

Turvaväleistä ei ole lauantaiyönä otetun kuvan perusteella ollut juuri tietoakaan. Viruslingoksi pelätyistä juhlista on uutisoinut myös esimerkiksi Helsingin Sanomat.

Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurulta kysyttiin tänään tiedotustilaisuudessa, mitä mieltä hän on tilanteesta.

Ministeri Kiuru vastasi kehumalla suomalaisia hyvästä joustamisesta koronakevään aikana. Isojen kokoontumisten ja turvavälen osalta ministeri toivoi silti yhä malttia.

- Kyllä tässä on myöskin riskejä kesän aikana, koska ihmisillä alkaa luonnollisesti pinna kiristyä koronavirukseen liittyvien erilaisten ohjeistusten myötä. Siltä osin pyydän jokaista käyttämään vahvasti omaa harkintaansa, Kiuru kommentoi.

"Toivoisin suomalaisille rauhallista kesää"

Vaikka koronatilanne ei ole esimerkiksi mediassa enää yhtä hallitseva teema kuin keväällä, koronatilanne voi yhä kääntyä pahemmaksi, ministeri muistutti.

- Tämä ei ole millään tavalla ohi, Kiuru sanoi.

- Toivoisin suomalaisille rauhallista kesää, jossa tämä yhteispeli ja -harkinta johtavat siihen, että selviämme näiden rajoitusten purkamisesta tavalla, josta voimme tulevaisuudessakin olla kansallisesti ylpeitä, Kiuru mietti.

30. kesäkuuta 2020 13:30:38 Categories: MTV Sydney Morning Herald

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.