MTV

Pääministeri Sanna Marin MTV:lle: Valtiolla on leveämmät hartiat ja kriisin aikana on perusteltua myös velkaantua - "Tässä vaiheessa en sulje pois mitään keinoja"

MTV - logo MTV 16/06/2020 16:51:40 Tommi Forsman
Sanna Marin © LehtikuvaSanna Marin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toivoo, että mahdollisen toisen korona-aallon aikana vältytään valmiuslain käyttöönoton kaltaiselta rajulta toimelta. Marin Vieraili hetki sitten MTV:n Viiden Jälkeen -ohjelmassa.

Pääministeri kuitenkin muistutti, että tilannetta on mahdoton ennakoida tässä vaiheessa ja hallituksen tehtävä on suojella ihmisten henkeä ja terveyttä.

Testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategian avulla sekä lainsäädännön muutoksin hallitus yrittää luoda tilanteen, jossa mahdolliset uudet tautiaallot saadaan hoidettua kevyemmillä toimilla ja normaalin lainsäädännön puitteissa.

Pääministerin mielestä koko maata koskevat rajoitukset ovat olleet oikea ratkaisu.

- Mielestäni koko maata koskevia rajoituksia oli perusteltua ottaa käyttöön. Esimerkiksi ravintoloiden osalta keskustelua on käyty ja yksikin tautitapaus sellaisessa ympäristössä voi aiheuttaa isonkin tautiryppään.

Talouden näkymät karut

Tänään uuden ennusteen julkistanut valtiovarainministeriö arvioi, että tänä vuonna Suomen talous supistuu kuusi prosenttia. Pääministeri Sanna Marinin mukaan tällä hetkellä oleellista on hakea uuden kasvun avaimia ja talouden elpymistä.

- Kriisi on tietenkin järkyttänyt meitä monella tavalla ja se näkyy myös julkisen talouden puolella. Valtio pyrkii kriisin aikana ottamaan iskua vastaan ihmisten, yritysten ja perheiden puolesta. Valtiolla on leveämmät hartiat ja kriisin aikana on perusteltua myös velkaantua.

Marinin mukaan sopeutustoimista keskustellaan myöhemmin. Pääministeri totesi, että näkymät ovat vielä tälläkin hetkellä niin usvaiset, ettei ratkaisuja sopeutuksesta voida välttämättä vielä alkaa tekemään.

Lue myös: VM: Suomen talous supistuu tänä vuonna 6 prosenttia - julkinen talous ottaa kovan iskun eikä palaa kriisin jälkeen ennalleen: "Epidemioilla tuppaa olemaan pitkät jäljet"

Marin ei ottanut vielä kantaa siihen, millaisia eri toimia hallitus joutuu vielä tekemään, jotta julkisen talouden velkaantumista voidaan aloittaa jälleen taittamaan.

Pääministeri korosti, että ratkaisuista keskustellaan hallituksen sisällä. Pääministeriltä kysyttiin muun muassa, korottaisiko hän veroja tai laskisi arvonlisäveroa väliaikaisesti.

- Totta kai verotusta tullaan katsomaan, mutta ratkaisuja tehdään yhdessä hallituksen kesken ja tässä vaiheessa en sulje pois mitään keinoja, mutta en lähde luettelemaan niitä.

16. kesäkuuta 2020 19:51:40 Categories: - tendance - techno MTV RTBF

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.