Päivän Lehti

Sairaita koiria Espanjasta Suomeen - koiria myyneelle pariskunnalle 11 kuukautta ehdollista vankeutta

Päivän Lehti - logo Päivän Lehti 16/06/2020 14:04:22 Jussi Niiranen

Koira © GettyKoira

ELÄINSUOJELU Kymmenittäin sairaita koiria Espanjasta Suomeen laittomasti kuskanneet mies ja nainen on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa 11 kuukauden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Tuomiot ovat ehdollisia.

Hieman päälle 50-vuotiaat mies ja nainen toivat syytteen mukaan Espanjasta Suomeen 91 koiraa. Täällä koiria markkinoitiin netissä ja myytiin jopa 1800 eurolla. Keskihinta oli noin 1000 euroa. Laittomasti maahan tuotu koira vaihtoi omistajaa yleensä kaksikon tukikohdassa Tampereen Kämmenniemessä.

Pariskunnan rivitaloasunnossa oli 24 koiraa ahtaissa oloissa. Kun viranomaiset tekivät sinne ratsian, ilmeni ettei koirille ollut edes vettä tarjolla. Usein koira siirtyi uudelle isännälle ja emännälle myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla tai Tampereen Rautatieasemalla.

Juttuvinkki: Poliisi muistuttaa pitämään lemmikit kytkettyinä - "Koira on hyökännyt lajitoverinsa tai jopa ihmisen kimppuun"

Pariskunta sai syytteen törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Heidät tuomittiin kuitenkin vain tavallisesta eläinsuojelurikoksesta. Moni Suomeen salakuljetettu koira oli sairas, mutta sitä ei ostajille kerrottu. Sairaiden koirien myynti toi kaksikolle tuomiot kymmenistä petoksista.

Syyttäjän mielestä kaksikko tienasi koirakaupoilla lähes 100 000 euroa. Oikeus määräsi heidät maksamaan valtiolle rikoshyötynä noin 10 000 euroa. Petetyille koiran ostajille heidät tuomittiin maksamaan muutamia tuhansia euroja korvauksia. Kaksikkoa ei määrätty eläintenpitokieltoon.

Lue myös: Pariskunta toi sairaita koiria Espanjasta Suomeen - kaksikko tienasi lähes 100 000 euroa

16. kesäkuuta 2020 17:04:22 Categories: - tendance - techno Päivän Lehti RTBF

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.