MTV

Yhdysvalloissa pelätään koronaviruksen uutta aaltoa, vaikkei ensimmäinenkään ole ohi - kartta paljastaa karun totuuden: "Asiat ovat menossa huonompaan suuntaan"

MTV - logo MTV 11/06/2020 12:13:56 Jonna Kumpula
© Toimittanut MTV

Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämän tilaston mukaan Yhdysvalloissa on tällä hetkellä yli 2 000 000 varmistettua koronavirustartuntaa. Tapausten määrä on todellisuudessa suurempi.

Maan terveysviranomaiset pelkäävät, että osassa Yhdysvaltain osavaltioissa tullaan tulevien kuukausien aikana näkemään voimakkaita tartuntapiikkejä, sillä tuleva kesä näyttää suurvallassa todella uhkaavalta ajanjaksolta. 

- Tällä hetkellä 800-1 000 ihmistä kuolee päivittäin Amerikassa. Kaikki tiedot viittaavat siihen, että asiat ovat menossa huonompaan suuntaan - tapauksissa tulee olemaan nousua, Harvard Global Health Instituten johtaja Ashish Jha sanoo. 

- En halua pelotella ihmisiä pysymään kotona, vaan haluan, että ihmiset käyttävät suojamaskeja ja pitävät turvaetäisyyden toisiinsa, hän jatkaa vedoten amerikkalaisiin. 

Lue myös nämä:

Ensimmäinen aaltokaan ei ole ohi

Harvardin Global Health Institute ennustaa, että Yhdysvalloissa tilastoidaan 100 000 uutta tartuntaa syyskuuhun mennessä. Useissa Yhdysvaltain osavaltiossa koronavirustartuntojen määrä on kasvanut viikko viikolta useita prosentteja. 

Sairaaloita onkin kehotettu hankkimaan suojavarusteita tulevia tartuntapiikkejä silmällä pitäen. 

- Virus ei ole mennyt vielä pois - emme ole tilanteessa, jossa voisimme odottaa toista aaltoa. Ensimmäinen aalto ei ole vielä ohi, professori Jonathan Reiner Washington University School of Medicine & Health Sciences -laitoksesta toteaa. 

Katso videolta, miten monessa osavaltiossa tartuntatapaukset ovat nousussa!

Johns Hopkinsin yliopiston mukaan yli 7,3 miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä sairastunut koronavirukseen maailmanlaajuisesti. Koronakuolemia taas on tilastoitu yli 416 000. 

Lue myös: Yhdysvalloissa synkimmät työttömyysluvut vuosikymmeniin - peittoaa jo finanssikriisin

Koronavirus aiheuttaa paniikkia! Klikkaa alla olevaa kuvaa ja testaa ylireagoitko:


Tämän linkin kautta pääset käsiksi laajaan uutistarjontaamme koronaviruksesta Microsoft News -sovelluksessa

11. kesäkuuta 2020 15:13:56 Categories: - tendance - techno MTV RTBF

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.