SuomiUrheilu.com

Tärkeät EM-kipailut Lohjalla: Kuusi olympiamaapaikkaa Tokion olympialaisiin!

SuomiUrheilu.com - logo SuomiUrheilu.com 28/05/2020 14:38:23 Toimitus
© Getty Images

Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa järjestettävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa on jaossa kuusi olympiamaapaikkaa Tokion olympialaisiin.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on hyväksynyt Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) esityksen valintamenettelystä, jonka mukaan viimeiset eurooppalaisten ampumaurheilijoiden olympiamaapaikat jaetaan Tokion olympialaisiin.

ISSF perui koronaviruspandemian takia Euroopan olympiakarsintakilpailun (Pilsen, Tshekki) ja haulikkolajien EM-kilpailut (Chateraurox, Ranska), joissa viimeiset olympiapaikat piti toukokuussa jakaa. KOK siirsi Tokion olympialaiset vuodella eteenpäin, ja olympialaisten uusi ajankohta kerrottiin maaliskuun viimeisenä päivänä. Ne järjestetään 23.7.-8.8.2021.

Nyt hyväksytyn päivitetyn valintamenettelyn mukaan kuusi olympiapaikkaa on jaossa ilma-aseiden EM-kilpailuissa, jotka järjestetään Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa 26.2.-8.3.2021. Kroatian Osijekissa pidettävissä 25/50/300m lajien sekä haulikkolajien EM-kilpailuissa on jaossa kaikkiaan kymmenen maapaikkaa Tokioon. Osijekissa kilpaillaan 23.5.-6.6.2021.

EM-Kisakalliossa on jaossa kaksi paikkaa sekä miesten että naisten ilmakiväärissä ja yksi paikka sekä miesten että naisten ilmapistoolissa. EM-Osijekissa jaetaan kivääri- ja pistoolilajeissa sekä skeetissä kussakin yksi paikka ja trapissa kaksi paikkaa (miehet ja naiset).

ISSF:n rankingsijoitusten mukaiset olympiapaikat jaetaan maailmancupien pisteiden perusteella maalis-huhtikuussa 2021.

KOK on aiemmin ilmoittanut, että jo ansaitut olympiapaikat ovat voimassa myös vuoteen 2021. Noin 57 prosenttia Tokion kesäkisoihin kelpuutettavista yhteensä 11 000 urheilijasta voi olla jo varma kisapaikastaan, mutta loput 43 prosenttia karsii vielä kisapaikastaan.

Suomen joukkueen valintajärjestelmän, valintojen ja valinta-ajankohtien osalta tämä tarkoittaa, että viime joulukuussa tehdyt urheilijavalinnat ovat edelleen voimassa. Yksi seitsemästä Tokion olympialaisiin nimetyistä suomalaisista on trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela. Lari Pesonen on ampunut Suomelle olympiamaapaikan miesten skeetissä.

Tokion olympialaisten ampumaurheilussa kilpailee kaikkiaan 360 urheilijaa (miehiä 180 ja naisia 180).

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote

Lue myös: Mukana kolme suomalaista! Kaikkien aikojen parhaat urheilijat on listattu suuressa äänestyksessä - Matti Nykänen päihitti useat supertähdet huippusijoituksellaan

***

Lue lisää urheilu-uutisia MSN.fi:stä

"Saksan kaunein naisurheilija" lopettaa uransa

Hiihtoyllätys: venäläinen olympiamitalisti vaihtaa kilpailijamaan edustusasuun

Vanha ääninauha paljastaa - Michael Jordan jäi kiinni valehtelussa

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso, kuinka Suomi oikeasti urheilee

28. toukokuuta 2020 17:38:23 Categories: Ilta Sanoma SuomiUrheilu.com Terveys

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.