Logotyp för Hockeysverige

Enorma hyllningen till Jágr: "Varje dag var speciell"

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/07/2017 14:34:08 Måns Karlsson

Jaromír Jágr kommer lämna ett tomrum efter sig i Florida. Det säger kedjekompisen Jonathan Huberdeau, som såg det som en ära att få spela med legendaren.

- Han brydde sig om oss, säger kanadensaren enligt Sportsnet.

När Jaromír Jágr anlände till Florida tog han klubbens två offensiva superlöften, Jonathan Huberdeau och Aleksandr Barkov, under sina vingar. Tillsammans bildade de en kedja som faktiskt var en av NHL:s mest fruktade.

När Jonathan Huberdeau föddes i april 1993 hade Jágr redan vunnit två Stanley Cup-titlar och var på väg att etablera sig som en stjärnspelare i NHL. Man kan därför förstå det speciella i att spela med den tjeckiske legendaren. När det nu står klart att Jágr inte kommer återvända till Florida är det en känslosam Huberdeau som beskriver hur det var att spela med 45-åringen.

- Hans arbetsmoral är otrolig. Han är 45 år men är fortfarande ganska bra i den här ligan. Varje dag var speciell för mig. Han är en bra kille också. Han brydde sig om oss, säger forwarden enligt Sportsnet.

"Klart du vill se en sån spelare komma tillbaka"

Enorma hyllningen till Jágr: © HockeysverigeEnorma hyllningen till Jágr: "Varje dag var speciell"

Själv hade kanadensaren gärna sett en återkomst från Jágr.

- Ledningen ville kanske förändra några saker. Som spelare vet man inte om det. Det är klart du vill se en sån spelare komma tillbaka till ditt lag, men Dale (Tallon, GM) har någon plan.

Till följd av en oturlig skada spelade Jonathan Huberdeau bara 31 matcher förra säsongen. På dem stod 24-åringen för fina 26 poäng. Han valdes som nummer tre totalt i draften 2011.

Jaromír Jágr är alltjämt kontraktslös.

17. heinäkuuta 2017 17:43:06 Categories: Logotyp för Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.1.32594

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.