Logotyp för TT Nyhetsbyrån

Lugn midsommartrafik med sedvanliga köer

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 23/06/2017 1:17:11
Lugn midsommartrafik med sedvanliga köer. © Foto: TTLugn midsommartrafik med sedvanliga köer.

Till skillnad från tågtrafiken flöt vägtrafiken på bra inför midsommarhelgen. Men några trafikolyckor i framför allt södra och västra Sverige orsakade tidvis stopp och långa köer under eftermiddagen.

Utfarterna från landets storstäder var traditionsenligt välfyllda med ivriga helgfirare på väg mot populära midsommardestinationer. På E4 söderut, i höjd med Salem söder om Stockholm, orsakade en olycka långa köer och snigelfart i trafiken under eftermiddagen. Annars flöt trafiken på i maklig takt.

- Köerna har varit ungefär som normal morgontrafik i Stockholm, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

I västra Sverige orsakade olyckor vid Olskroken i Göteborg och på E6 i höjd med Kungälv en del störningar i midsommartrafiken, med långa köer som följd. Även i södra Sverige var det tidvis svårt att komma fram på vägarna.

- Det har varit 3-4 olyckor i höjd med Jönköping på E4 och även väg 40, Göteborgsvägen, säger Ulrika Karlsson.

En olycka på E16 mellan Borlänge och Djurås orsakade ett tillfälligt stopp i trafiken. Annars var det övervägande lugnt och utan några större incidenter som bromsade upp midsommarfirarna.

23. kesäkuuta 2017 1:45:10 Categories: Logotyp för TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.