Logotyp för Vagabond

Det här är Frankrikes bästa by - om fransoserna själva får välja

Logotyp för Vagabond Vagabond 19/06/2017 10:00:00 Johanna Jackson

Det franska folket har sagt sitt. Namnet på landets favoritby stavas Kaysersberg. Ser man byn är det inte svårt att förstå varför...

Utmärkelsen är ett resultat av det årligt återkommande tv-programmet "Village préféré des Français" på kanalen France 2. I det populära programmet får tittare rösta fram sin favorit bland utvalda byar. Många av byarna anses vara bland de vackraste i landet och representerar varsin region.

© Tillhandahålls av Vagabond

Förra året föll folkets val på Rochefort-en-Terre i Bretagne, men i år blev det alltså bedårande söta Kaysersberg i Alsace, enligt Lonely Planet.

Vad är det då som gör att medeltida Kaysersberg är så besöksmål? Förutom de idylliska korsvirkeshusen, de blomsterkantade kullerstensgatorna och den sceniska omgivningen som består av böljande kullar och vinodlingar, så lyfts även Kaysersbergs vänliga befolkning fram som en bidragande faktor till byns suveränitet.

© Tillhandahålls av Vagabond

Skulle du vilja upptäcka Kaysersberg på egen hand? Enklast är att flyga till Basel eller Strasbourg. Därifrån kan man hyra bil eller ta tåget till Colmar innan man byter till buss.  

Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

Vackra Kaysersberg ligger drygt 20 minuter med bil utanför Colmar. Foto: Istock. © VagabondVackra Kaysersberg ligger drygt 20 minuter med bil utanför Colmar. Foto: Istock.

19. kesäkuuta 2017 15:06:23 Categories: Logotyp för Vagabond

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.