Metro

»Supernatural«-stjärnan Mark Sheppard: Crowley är död

Logotyp för Metro Metro 12/10/2018 12:12:36 Valerie Kaspersen
Den som har längtat efter att få se Crowley återuppstå i säsong 14 kommer att bli besviken. © CWDen som har längtat efter att få se Crowley återuppstå i säsong 14 kommer att bli besviken.

Det har gått 13 år sedan det första avsnittet av tv-serien »Supernatural« sändes. Men att spela samma rollfigur i nästan ett decennium tar på krafterna. Mark Sheppard, som har spelat en av tittarnas favoriter, Crowley, har lagt hatten på hyllan för gott.

»Supernatural« har en tendens att inte låta varken människor, demoner eller änglar vara döda allt för länge, vilket har lett till spekulationer att Crowley kommer att återuppstå nästa säsong. Enligt Mark Sheppard kommer de att bli besvikna.

-?Crowley är död, säger Mark Sheppard, som har spelat Crowley de senaste nio åren.

Blev en tittarfavorit

Mark Sheppard gjorde sitt första framträdande som skiljevägsdemonen Crowley i säsong fem. Han skulle bara vara med i några avsnitt, men blev så pass uppskattad av tittarna att han fick en återkommande och större roll som kungen av helvetet.

-?Efter femte säsongen tog det aldrig slut, det bara fortsatte och fortsatte. Men jag tyckte om att spela Crowley och därför tror jag också att tittarna tyckte om honom.

LÄS MER: Kan man tävla i att klä ut sig? Så blev cosplay ett världsfenomen

Växte ifrån karaktären

Men att spela samma roll i nästan ett decennium tar på krafterna. Mark hade vuxit ifrån karaktären och tyckte inte längre att Crowley fyllde den funktionen han gjorde innan.

-?Jag kom till en punkt då jag kände att vi var klara. Under säsong elva förstod jag inte riktigt vad som hände med karaktären. Det var ganska deprimerande att inse att man inte längre brydde sig om vad min karaktär gjorde och man försökte komma på ett sätt att bli av med mig

LÄS MER: De brutala historierna bakom Disney-klassikerna

Det skulle dock dröja ytterligare en säsong innan Sheppard kunde ta farväl av Crowley. Men han lämnade serien med många minnesvärda stunder och även vänner för livet.

-?Slutet på säsong åtta, det var min absoluta favoritdel i hela serien. Det var bara en sådan fantastisk del att få spela. Men det absolut roligaste under den här tiden var att få se Jared Padalecki, Jensen Ackles och Misha Collins växa upp. Jag har följt dem i tio år och sett dem få barn. Vi har blivit en familj.

Lockar till sig nya tittare

Och det är just familjekänslan i serien som han tror lockar till sig nya fans, år efter år.

-?Det är en väldigt tuff värld vi lever i nu, speciellt för unga människor. Jag tror att serien lockar för att den handlar om att jobba tillsammans, vad en familj är och att hålla ihop när det är svårt.

LÄS MER: Emma Stone om nya Netflix-serien "Maniac": "Dialogen om psykisk hälsa är väldigt viktig"

Att serien skulle skapa en sådan stor följarskara var Mark inte beredd på. Tillsammans med sina kollegor har han rest runt om i världen och träffat sina fans.

-?Att få prata med fans och få höra hur mycket serien och karaktären betyder för dem är en fantastisk känsla. Jag har fått resa runt i världen och träffa människor som är så olika på alla sätt men som har enats under en historia. »Supernatural«-familjen är väldigt öppen på det sättet. Alla är välkomna.

LÄS MER: Tittarrekord för Doctor Who med första kvinnan i huvudrollen

Säsong 14 har premiär i USA den 11 oktober och kommer att nå avsnitt 300. Men att det skulle vara den sista gången vi får se bröderna Winchester tror inte Mark en sekund på.

-?Nej, de kommer hålla på så länge de vill.

12. lokakuuta 2018 15:12:36 Categories: Metro Omnisport

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.