Metro

Förbjuds sälja 52 ton nuggets - innehåller dåligt kycklingkött

Logotyp för Metro Metro 12/10/2018 11:43:03 David Peterson
Företaget kan inte garantera att liknande produkter inte nått handeln. © IBLFöretaget kan inte garantera att liknande produkter inte nått handeln.

Kycklingproducenten Guldfågeln förbjuds sälja 52 ton chicken nuggets efter ett beslut från Livsmedelsverket. Myndigheten har dömt ut köttet som otjänligt livsmedel, rapporterar P4 Kalmar.

Guldfågeln har använt kycklingkött som Livsmedelsverkets veterinärer har dömt ut som otjänligt som livsmedel, rapporterar P4 Kalmar.

- De här filéerna, som är kasserade, har man själva sorterat och avgjort vilka som går att använda och inte använda. Vi var tvungna att förbjuda företaget från att skicka ut det här köttet. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, säger Christian Berking, senior veterinär på Livsmedelsverket östra Götaland, till radion.

Felet på köttet var att det fanns en sjuklig vävnad, enligt Berking.

LÄS MER: Här är 10 vanliga livsmedel som kan vara farliga för dig

Håller inte med

Men Johan Ekerot, vice vd på Guldfågeln, håller inte med om att företaget gjort fel.

- Enligt vår åsikt har vi inte gjort det. Livsmedelsverket har sina veterinärer på plats och de kontrollerar vår produktion. Nu har de fattat det här beslutet om de här 52 ton nuggets. Det är en fråga om hur man sorterar kött, säger han.

Inte skadligt

Guldfågeln kan inte garantera att liknande produkter inte nått handeln. Men nuggetsen bedöms inte vara skadliga att äta, enligt Livsmedelsverket.

LÄS MER: Livsmedelsverket på jakt efter 15 000 liter olaglig yoghurt

12. lokakuuta 2018 14:43:03 Categories: Metro USA Today

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.29120 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.