Newsner

Livsmedelsverket stoppar svenska matjätten - förbjuds sälja kyckling: "Sjukligt"

Logotyp för Newsner Newsner 12/10/2018 9:33:18 Newsner

Livsmedelsverket förbjuder Guldfågeln att sälja 52 ton friterade kycklingbitar, det rapporterar P4 Kalmar.

- Felet var att det var en sjuklig vävnad, köttet var sjukligt förändrat, säger Christian Berking, veterinär på Livsmedelsverket, till P4.

Det här är inte första gången det kommer ett matlarm på kort tid. I början på oktober återkallade Lidl köttfärs efter att analyser visat att den kunde innehålla spår av salmonella. Nu är det kycklingproducenten Guldfågeln i Mörbylånga som förbjuds att sälja 52 ton friterade kycklingbitar, eller så kallade chicken nuggets.

Det är Livsmedelverket som stoppar försäljningen.

- Felet var att det var en sjuklig vävnad, köttet var sjukligt förändrat, säger Christian Berking, veterinär på Livsmedelsverket östra Götaland, till P4 Kalmar.

kyckling © Tillhandahålls av Nyheter 365 ABkyckling

Sådan vävnad ska kasseras

Enligt lagstiftningen ska sådan vävnad kasseras. Men enligt Christian Berking har kycklingföretaget själv sorterat bland kycklingfiléerna som har varit kasserade och själva bedömt vilka kycklingbitar som har kunnat användas - utan att ha någon besiktningspersonal.

Det är på grund av detta som kycklingföretaget nu förbjuds av Livsmedelsverket att skicka ut kycklingbitarna på marknaden.

Johan Ekerot, vice vd på Guldfågeln, säger att man givetvis följer Livsmedelsverkets beslut. Men han säger samtidigt som han har en annan bild av vad som har hänt och menar att det är "en fråga om hur man sorterar kött", det skriver Expressen.

Dela vidare så att fler får kännedom om detta!

Här slår Leif GW tillbaka mot Gunilla Persson: "Hon har fått det mesta om bakfoten"

Mannen filmade trädet i skogen under ett helt år: Vad han fångade kommer de flesta människor aldrig att få se

Småbarnspappan får sparken - titta nu på klockrena hämden som får chefen att inse sitt misstag

Livsmedelsverket stoppar svenska matjätten - förbjuds sälja kyckling: © Provided by Nyheter 365 ABLivsmedelsverket stoppar svenska matjätten - förbjuds sälja kyckling: "Sjukligt"

12. lokakuuta 2018 12:33:18 Categories: Newsner The Guardian

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.