Logotyp för Affärsvärlden

Visa stiger i förhandeln på Wall Street

Logotyp för Affärsvärlden Affärsvärlden 21/04/2017 16:15:01
© Tillhandahålls av Talentum Media AB

Terminerna för de ledande USA-indexen indikerade en öppning lätt uppåt i New York, men rörelserna var små.

Strax efter klockan 15 var terminen för Dow Jones industriindex i stort sett oförändrad. Terminen för teknikorienterade Nasdaqs kompositindex handlades däremot upp 0,1 procent, liksom terminen för det breda S&P 500-indexet.

Investeraren och makrotradern Paul Tudor Jones skickade på fredagen ut en varning till marknaden och inte minst Fedchefen Janet Yellen: åratal av låga räntor har fått aktievärderingarna att svälla till nivåer som inte synts sedan millennieskiftet. Den måttstocken - aktiemarknadens värdering i relation till ekonomins storlek som helhet - borde vara "skrämmande" för en centralbankschef, sade Paul Tudor Jones vid en konferens anordnad av Goldman Sachs Asset Management.

Kortföretaget Visa, som rapporterade efter stängning på torsdagen, överträffade resultatförväntningarna, höjde de egna prognoserna för intäkterna och aviserade dessutom en återköpsplan för 5 miljarder dollar. Aktien handlades upp med drygt 2 procent i förhandeln.

Leksakstillverkaren Mattel lär däremot få en tuffare dag, efter att ha rapporterat resultat som var långt under estimaten på Wall Street. Det svaga kvartalsresultatet följer dessutom på ett julkvartal som också var en besvikelse.

21. huhtikuuta 2017 19:01:35 Categories: Logotyp för Affärsvärlden

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.