Affärsvärlden

Lönsamhetslyft i sikte

Logotyp för Affärsvärlden Affärsvärlden 16/01/2020 05:59:00
© Tillhandahålls av Alma Talent Media AB

KÖP It-återförsäljaren Dustin har inte rosats av aktiemarknaden det senaste året. Bolaget är mitt uppe i en omfattande transformation, där planen är att gå från att sälja hårdvara till att bli en helhetsleverantör av it-lösningar. Men omstruktureringen tar tid och de nya investeringarna har satt press på marginalerna.

Den stora frågan för investerare är helt enkelt när lönsamheten lyfter igen. Vd Thomas Ekman skriver i den senaste rapporten att han märker hur effektiviteten i tjänstefabriken höjs, inte minst då integrationstakten av de förvärvade bolagen accelererar. Dessutom ser man tydliga tecken på marginalförbättringar i LPC-affären, i takt med att kontraktsportföljen mognar.

Flera insiders verkar vara övertygade om ett stundande lyft för bolaget. Axel Johnsson-gruppen, som är största ägare, har under hösten tankat ytterligare aktier till ett värde av drygt 266 miljoner kronor. Mycket talar för att ta rygg på insynspersonerna, inte minst den robusta tillväxten och marginalförbättringarna inom räckhåll. Därtill serveras en hygglig direktavkastning runt 4 procent på dagens kurs.

Risken i Dustin är att lyftet fortsätter att dra ut på tiden. På Affärsvärldens prognoser, där vi räknar med att marginalförbättringarna slår igenom först under kvartal tre, värderas aktien till ett p/e-tal på 15,7 för innevarande brutna räkenskapsår och 13,5 för 2020/21. Det är inte högt för ett välskött och växande bygge med stabila ägare i ryggen. Vi trycker nu på köpknappen och sätter riktkursen till 90 kronor på ett års sikt.

Läs mer från Microsoft News: 

Hela Rysslands regering avgår efter Putins tal

Sjöstedt avgår som ledare för V - flyttar till Vietnam

Kristersson kräver extraval: Enda lösningen

Mer från Microsoft News: Morgonens Toppnyheter

16. tammikuuta 2020 7:59:00 Categories: Affärsvärlden Länsiväylä Urheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.