TT Nyhetsbyrån

Netflix höjer priset - satsar på svenskt

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 16/01/2020 07:00:13 TT
Netflix höjer priset - satsar på svenskt. © Foto: TTNetflix höjer priset - satsar på svenskt.

Netflix höjer priset på sitt premiumabonnemang, där man kan strömma film och tv-serier på fyra olika skärmar samtidigt. Tidigare var priset för svenska användare 139 kronor, nu höjs det till 159. Bas- och standardabonnemangen där man kan se på en respektive två skärmar samtidigt kommer inte att höjas, skriver strömningsjätten i ett pressmeddelande.

"Vi höjer våra priser då och då för att möta de stora investeringar som vi har gjort i nya tv-serier och filmer, men även för att förbättra vår produkt", säger Anoek Eckhardt, kommunikationsansvarig för Netflix i norra Europa.

Netflix har investerat i svenskt innehåll under de senaste åren och flera projekt är på gång, bland annat "Snabba cash" i tv-serieform, en serie baserad på Fredrik Backmans "Folk med ångest" och en skildring av tillkomsten av Spotify, som ännu inte är färdigskriven.

Samtidigt kommer man också satsa mer på funktioner med interaktivt innehåll som i filmen "Black mirror: Bandersnatch" från i fjol, där tittarna kan välja hur handlingen ska fortsätta.

Det är oklart när prishöjningen träder i kraft, men berörda användare kommer att få mejl från tjänsten en månad innan, uppger Netflix.

Läs mer från Microsoft News: 

Hela Rysslands regering avgår efter Putins tal

Sjöstedt avgår som ledare för V - flyttar till Vietnam

Kristersson kräver extraval: Enda lösningen

Mer från Microsoft News: Morgonens Toppnyheter

16. tammikuuta 2020 9:00:13 Categories: - culture - musique RTBF TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.