Logotyp för Hockeysverige

Sköt Brynäs till ny seger med första slutspelsmålet: "Det var på tiden"

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 20/03/2017 22:29:56 Robert Pettersson

Brynäs har 2-0 i matcher mot Linköping. Man vann en svängig match i Gävle med 3-2 på måndagskvällen där det var två backar som vände 1-2 till 3-2 i tredje perioden.

Sköt Brynäs till ny seger med första slutspelsmålet: © HockeysverigeSköt Brynäs till ny seger med första slutspelsmålet: "Det var på tiden"

- Det var på tiden. Jag tänker inte ens på målen längre, så långt har det gått, säger den överraskande matchvinnaren Simon Bertilsson.

Brynäs följde upp överköringen på bortaplan mot ligatrean Linköping med att även vinna den efterföljande hemmamatchen och ta ledningen med 2-0 i matcher.

I andra perioden vände LHC 0-1 till 2-1 efter mål av Marcel Müller och Broc Little och man hade skapat ett grepp inför tredje perioden. Men den hann inte gå alltför långt innan det var både kvitterat och vänt.

Och det var kanske en lite oväntad duo som vände matchen för Brynäs. Två backar, Jonathan Pudas och Simon Bertilsson, var det som nätade på kort tid. För Bertilssons del var det hans första mål någonsin i ett slutspel. I 32:a matchen.

- Det var på tiden. Jag tänker inte ens på målen längre, så långt har det gått, säger han till C More angående sitt mål.

- Det var en konstig match den första matchen, så vi visste att de skulle komma hit och köra.

Målet Bertilsson gjorde kom efter att pucken studsat runt en hel del framför mål innan den landade hos Bertilsson som slog till.

- De är effektiva i tredje perioden och gör mål på de chanser de skapar. Vi har många chanser, vi kan göra 3-1 tidigt i tredje och sen har vi många chanser i slutet också, säger LHC-tränaren Dan Tangnes som inte var alltför nedslagen trots förlusten.

- Vi kommer ut bättre än senast och det är tätt och jämnt. Det är små marginaler som avgör, men det är mycket positivt vi ska ta med oss till onsdag på hemmaplan och se till att reducera matchen där.

21. maaliskuuta 2017 1:19:06 Categories: Logotyp för Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.